Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brännskadade Kacey blev stämplad lögnare av familjen

När Kacey var 17 år gammal fick hon bensin kastat i ansiktet – och familjen beskyllde henne för olyckan. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD
I dag har hon lärt sig att älska sitt liv på nytt, och lever tillsammans med sin make. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD

Kacey Harris var bara 17 år gammal när en person kastade bensin i hennes ansikte – en olycka som skulle förändra livet för alltid.

Den nyblivna mamman berättar att familjen vände henne ryggen efter tragedin.

– Jag blev stämplad som en lögnare och tappade min identitet, berättar hon.

 

Varning för starka bilder i artikeln.

När Kacey Harris, 26, från Kalifornien i USA, var 17 år gammal råkade hon ut för en fruktansvärd attack. Det var den 18 januari 2009 som en person kastade bensin i hennes ansikte – som snabbt fattade eld.

Efter tio dagar på operationsbordet, och en medicinskt inducerad koma, lyckades läkarna ersätta hennes brända hy med artificiell hud.

"Läkarna sa många gånger att jag skulle förvänta mig ärr, så jag försökte att inte få upp förhoppningarna", berättar Kacey om operationerna. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD

Familjen vände henne ryggen

Men de fysiska ärren var långt i från värst. Kacey berättar att hennes familj vände henne ryggen efter olyckan.

– Jag blev stämplad som en lögnare och tappade min identitet vid bara 17 års ålder. Eftersom jag huvudsakligen fick skador runt ansiktet blev jag väldigt osäker i mig själv, något jag behövde övervinna, berättar Kacey för Daily Mail.

Efter attacken tappade hon kontakten med sina föräldrar och syskon, som Kacey menar skyllde olyckan på henne.

Olyckan inträffade då Kacey stod framför en brasa, och en person kastade bensin i hennes ansikte. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD.CO / KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD.CO

Lyckligt gift och nybliven mamma

Men i dag har livet vänt. Kacey är nu lyckligt gift med sitt livs kärlek. Dessutom är hon nybliven mamma till en liten pojke.

– Olyckan förändrade mitt liv på många sätt. Under de första åren efter olyckan fattade jag många dåliga impulsbeslut.

– Mitt största stöd under denna process har varit min make. Han har tröstat mig och hållit min hand under tiden jag återhämtat mig. Jag vill ge honom all ära för min känslomässiga och psykologiska återhämtning, säger mamman.

Nu lovar mamman att ta tillvara på varje sekund. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD

"Olyckan har förändrat mig"

Men vägen dit har varit lång och krokig. Kacey berättar om det svåraste under läkeprocessen:

– Att veta att personen som gjorde detta mot mig inte vill be om ursäkt, och att se de jag trodde skulle ge mig stöd försvinna bort och undvika olyckan, berättar hon.

Kvar finns nu hopp, och en livsglädje som Kacey inte trodde hon skulle kunna uppnå.

– Nu tar jag till vara på mitt liv. Olyckan har förändrat mig från någon som inte var säker på varför jag överlevde, till en person som är extremt tacksam över att ha fått en andra chans att överleva och upptäcka livet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!