När Kacey var 17 år gammal fick hon bensin kastat i ansiktet – och familjen beskyllde henne för olyckan. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLDNär Kacey var 17 år gammal fick hon bensin kastat i ansiktet – och familjen beskyllde henne för olyckan. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD
När Kacey var 17 år gammal fick hon bensin kastat i ansiktet – och familjen beskyllde henne för olyckan. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD
I dag har hon lärt sig att älska sitt liv på nytt, och lever tillsammans med sin make. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLDI dag har hon lärt sig att älska sitt liv på nytt, och lever tillsammans med sin make. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD
I dag har hon lärt sig att älska sitt liv på nytt, och lever tillsammans med sin make. Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD

Brännskadade Kacey blev stämplad lögnare av familjen

Publicerad

Kacey Harris var bara 17 år gammal när en person kastade bensin i hennes ansikte – en olycka som skulle förändra livet för alltid.

Den nyblivna mamman berättar att familjen vände henne ryggen efter tragedin.

– Jag blev stämplad som en lögnare och tappade min identitet, berättar hon.

 

Varning för starka bilder i artikeln.

När Kacey Harris, 26, från Kalifornien i USA, var 17 år gammal råkade hon ut för en fruktansvärd attack. Det var den 18 januari 2009 som en person kastade bensin i hennes ansikte – som snabbt fattade eld.

Efter tio dagar på operationsbordet, och en medicinskt inducerad koma, lyckades läkarna ersätta hennes brända hy med artificiell hud.

"Läkarna sa många gånger att jag skulle förvänta mig ärr, så jag försökte att inte få upp förhoppningarna", berättar Kacey om operationerna.Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD

Familjen vände henne ryggen

Men de fysiska ärren var långt i från värst. Kacey berättar att hennes familj vände henne ryggen efter olyckan.

– Jag blev stämplad som en lögnare och tappade min identitet vid bara 17 års ålder. Eftersom jag huvudsakligen fick skador runt ansiktet blev jag väldigt osäker i mig själv, något jag behövde övervinna, berättar Kacey för Daily Mail.

Efter attacken tappade hon kontakten med sina föräldrar och syskon, som Kacey menar skyllde olyckan på henne.

Olyckan inträffade då Kacey stod framför en brasa, och en person kastade bensin i hennes ansikte.Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD.CO / KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD.CO

Lyckligt gift och nybliven mamma

Men i dag har livet vänt. Kacey är nu lyckligt gift med sitt livs kärlek. Dessutom är hon nybliven mamma till en liten pojke.

– Olyckan förändrade mitt liv på många sätt. Under de första åren efter olyckan fattade jag många dåliga impulsbeslut.

– Mitt största stöd under denna process har varit min make. Han har tröstat mig och hållit min hand under tiden jag återhämtat mig. Jag vill ge honom all ära för min känslomässiga och psykologiska återhämtning, säger mamman.

Nu lovar mamman att ta tillvara på varje sekund.Foto: KACEY HARRIS / MEDIADRUMWORLD

"Olyckan har förändrat mig"

Men vägen dit har varit lång och krokig. Kacey berättar om det svåraste under läkeprocessen:

– Att veta att personen som gjorde detta mot mig inte vill be om ursäkt, och att se de jag trodde skulle ge mig stöd försvinna bort och undvika olyckan, berättar hon.

Kvar finns nu hopp, och en livsglädje som Kacey inte trodde hon skulle kunna uppnå.

– Nu tar jag till vara på mitt liv. Olyckan har förändrat mig från någon som inte var säker på varför jag överlevde, till en person som är extremt tacksam över att ha fått en andra chans att överleva och upptäcka livet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag