Leon och Valerie ville mörda sina ex.Leon och Valerie ville mörda sina ex.
Leon och Valerie ville mörda sina ex.
Leon för att exet inte skulle kunna vittna i en rättegång mot honom. Valerie för att hon var skyldig exet 100 miljoner kronor.Leon för att exet inte skulle kunna vittna i en rättegång mot honom. Valerie för att hon var skyldig exet 100 miljoner kronor.
Leon för att exet inte skulle kunna vittna i en rättegång mot honom. Valerie för att hon var skyldig exet 100 miljoner kronor.

Bilderna lurade mannen – trodde ex-flickvännen var död

Publicerad

Leon och Valerie ville göra sig av med sina ex.

Därför anlitade de vad de trodde var en lönnmördare.

Det var förra året som Leon Jacob, 39, och Valerie McDaniel, 48, inledde en relation, skriver Houston Chronicle.

Leon hade varit tillsammans med Meghan Verika, 33, men då relationen tagit slut hade han stalkat henne och därför fått kontaktförbud.

Valarie i sin tur hade varit gift med Marion McDaniel, 51 och hade en dotter, Natalie, med honom. 

Leon Jacob och Valerie McDaniel.

Anlitade polisen

Hon var dock skyldig sin exman 1, 25 miljoner dollar, motsvarade 10 miljoner kronor, efter att fastigheter sålts i samband med skilsmässan.

På grund av detta ville Leon och Valerie göra sig av med sina ex och anlitade en lönnmördare. Vad de inte visste var att lönnmördaren var en polis.

Polisen i Houston, USA, hjälpte Meghan och Marion att fejka kidnappningen och sedan morden. De tog bilder på allting som sedan visades för Leon och Valerie.

Meghan Verika och Marion McDaniel

Tog sitt liv innan rättegången

I veckan var det dags för rättegång, men bara Leon stod åtalad. Valerie hade nämligen tagit sitt liv då hon släpptes mot borgen innan rättegången.

Leon hävdar fortfarande att han är oskyldig. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag