Bilden blev borttagen från Instagram efter kritikstorm. Foto: InstagramBilden blev borttagen från Instagram efter kritikstorm. Foto: Instagram
Bilden blev borttagen från Instagram efter kritikstorm. Foto: Instagram
Tvåbarnsmamman kommer fortsätta lägga upp bilder på barnen. Foto: InstagramTvåbarnsmamman kommer fortsätta lägga upp bilder på barnen. Foto: Instagram
Tvåbarnsmamman kommer fortsätta lägga upp bilder på barnen. Foto: Instagram

Bilden på 2-åringen togs ner – efter kritikstorm

Publicerad

Tvåbarnsmammans bild på sin dotter väckte starka reaktioner i sociala medier. Flera följare valde att rapportera bilden – och endast timmar senare blev den borttagen från Instagram.

Nu besvarar mamman den hårda kritiken:

– Jag äcklas av tanken på att mina följare skriver elaka och rasistiska kommentarer.

Jordan Lee Jones delar med sig av livet som tvåbarnsmamma på sitt Instagramkonto med över 90 000 följare, skriver Mirror

Hon lägger ofta upp bilder på barnen Winter och Wilde – något som oftast uppskattas av hennes fans.

Men i måndags la hon upp en bild som gjorde flera följare illa till mods – nu besvarar tvåbarnsmamman den hårda kritiken.

https://www.instagram.com/p/BdltotbhSAJ/?taken-by=lifewithwinter

Bilden på dottern

Den kritiserade bilden är tagen på dottern Winter när hon strosar runt naken på en strand. Strax efter att Jordan hade laddat upp bilden, trillade den första kommentaren in:

"Det är äckligt att se hur brunbränd din dotter är", skriver en användare.

"Har du hört talas om solskyddsfaktor?", undrar en följare.

"Du borde använda solskyddsfaktor innan din fyraåring ser ut som en 40-åring", skriver en annan.

Många reagerade starkt på bilden på Winter.Foto: Instagram

Mammans förklaring

Mamman blev chockad när hon läste igenom kommentarerna.

– Jag bestämde mig för att skriva i bildtexten att vi har aboriginer i släkten så vår hudton är naturligt brun, oavsett hur mycket solskydd vi använder, berättar Jordan för Mirror.

Trots att mamman förklarat situation för sina följare – fick hon en chock dagen därpå när hon insåg att bilden hade tagits bort från hennes konto.

https://www.instagram.com/p/BcwSOaTgjOA/?taken-by=lifewithwinter

"Äcklas av tanken"

Jordan fick ett meddelande från Instagram där de förklarade varför bilden hade blivit borttagen.

– De skrev att jag hade brutit mot användarreglerna och att bilden hade rapporterats flertalet gånger, berättar mamman.

Mamman har skrivit till Instagram och klagat, men har ännu inte fått ett svar. Hon har däremot skrivit ett inlägg till de följare som valde att rapportera bilden.

"Jag äcklas av tanken på att mina följare skriver elaka och rasistiska kommentarer. Min dotters hud är vacker, jag skyddar den så gott jag kan och försöker dagligen vara den bästa mamman jag kan vara", skriver hon.

Trots kritiken kommer hon inte att sluta lägga upp bilder på sina barn.

"Min dotters hudfärg är ingenting hon ska skämmas över", skriver Jordan.

Läs hela inlägget här:

https://www.instagram.com/p/Bds6aJhBEq3/?taken-by=lifewithwinter

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag