En igloo byggd med toarullar? Ja, tack. Foto: Skärmdump/Metro.co.ukEn igloo byggd med toarullar? Ja, tack. Foto: Skärmdump/Metro.co.uk
En igloo byggd med toarullar? Ja, tack. Foto: Skärmdump/Metro.co.uk
Maggie blev minst sagt nöjd med sin igloo. Foto: Skärmdump/Metro.co.ukMaggie blev minst sagt nöjd med sin igloo. Foto: Skärmdump/Metro.co.uk
Maggie blev minst sagt nöjd med sin igloo. Foto: Skärmdump/Metro.co.uk

Autistiska Maggie önskade sig toapapper i julklapp – fick 800 rullar

Publicerad

Maggies största önskan till tomten gick i uppfyllelse i år.

När hon kom hem möttes hon av 800 toarullar – i form av en igloo.

– Jag vet att det bara är toapapper, men för Maggie betyder det så mycket mer, säger mamman Hannah till brittiska Metro.

Maggie Mullan, som bland annat har Aspergers syndrom, Sensory Perception Disorder (SPD) och adhd fick precis det hon önskade sig av tomten i år.

Hennes mamma, Hannah Whitmore ägnade över en månad åt att planera presenten:

800 toarullar.

Det tog flera timmar, men när skapelsen var färdig var det hela värt all möda. Maggie sken upp av glädje när hon såg sin alldeles egna toarulle-igloo.

Skänktes från företag

Resten av juldagen tillbringade Maggie i sin nya koja, skriver brittiska Metro.

Toarullarna skänktes från flera företag efter att Hannah skapade en Facebooksida för att sprida medvetenhet kring autism.

https://twitter.com/BBC100women/status/946455207877267456

Maggie har älskat toapapper sedan hon var två år och brukar ofta pyssla och skapa med det.

Det mjuka materialet och möjligheten att uttrycka sin kreativitet går hem hos henne, menar Hannah.

– Hennes lilla ansiktsuttryck när hon först såg igloon gjorde allt jobb bakom den värt det, det var otroligt speciellt, säger hon till Metro.

– Hon öppnade alla sina andra presenter där inne och tillbringade den största delen av dagen där.

”Betyder så mycket mer”

Hannah berättar att arbetet med presenten var hjärtvärmande, särskilt med tanke på hur många som bidrog.

– Jag kunde inte tro att så många människor var villiga att ge oss sitt toapapper. Det betyder verkligen mycket för oss. Jag vet att det bara är toapapper, men för Maggie betyder det så mycket mer.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag