Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åt 50 år gammal honung och paddlade över Atlanten

Baptiste Dubanchet.
Foto: Facebook.
Baptiste Dubanchet och hans matförråd på båten.
Foto: Youtube.

Aktivisten Baptiste Dubanchet paddlade ensam från Paris till New York.

Under tiden åt han bara mat som gått ut – bland annat 50 år gammal honung. 

– Resan var ett sätt att försöka få slut på matslöseriet för gott, säger han till Daily Mail. 

Den franske aktivisten Baptiste Dubanchet har tröttnat på att människor slänger mat som gått ut. För att visa att det inte är farligt att äta ”gammal” mat, valde han att inte äta något annat utgången mat under sin resa över Atlanten. 

Dubanchet reste hela vägen på egen hand, och använde en paddelbåt för att ta sig över havet. Båtfärden tog tio månader och tre av dem tillbringade han ensam på havet. 

– På båten var jag helt ensam utan assistans. Ibland kunde jag ringa med en satellittelefon. Resan kändes som tio år, säger Dubanchet till Daily Mail

Baptiste Dubanchet i paddelbåten som tog honom över Atlanten.
Foto: Youtube.

Det var det första han åt efter resan 

Dubanchet år honung som gick ut 1960, tio år gamla linser och sex år gammalt ris. 

Men det var inte det som var farligt eller oroade honom, utan stormar och farliga djur. 

– En gång dök en jätteval upp. Den var två gånger så stor som båten. Hon hade kunnat välta eller ta sönder den med sin svans. De var så läskigt, säger han. 

Efter den långa resan i ensamhet, tog det ett tag för Dubanchet att återanpassa sig till det vanliga livet. Det första dygnet både skrattade och grät han – av lättnad över att ha överlevt. 

Han medger även att det var gott med en ordentlig pizza efter att ha ätit gammalt ris i tio månader. 

Det var inte första gången som Dubanchet har gjort en resa med målet att uppmärksamma matslöseri. 2014 reste han genom sju europeiska länder från Paris till Warszawa samtidigt som han bara åt mat ur containrar.