Pojken hade tur, menar Youtube-användarna. Foto: Youtube/Artem TkachenkoPojken hade tur, menar Youtube-användarna. Foto: Youtube/Artem Tkachenko
Pojken hade tur, menar Youtube-användarna. Foto: Youtube/Artem Tkachenko
De fyra hajarna kommer väldigt nära honom. Foto: Youtube/Artem TkachenkoDe fyra hajarna kommer väldigt nära honom. Foto: Youtube/Artem Tkachenko
De fyra hajarna kommer väldigt nära honom. Foto: Youtube/Artem Tkachenko

Artem filmade stranden under solsemestern – när han såg bilderna slog han larm direkt

Publicerad

Är du rädd för hajar?

Då är nog inte det här ett videoklipp för dig.

Pojken simmar undan precis i rätt stund – med hajarna bara några meter bort.

"Vill du fortfarande åka till Bahamas?"

Frågan ställs rakt ut i beskrivningen till videoklippet som har visats över 1,7 miljoner gånger.

I videon, filmat med en drönare, simmar en ung pojke ut bara några meter från stranden innan fyra hajar ökar tempot mot honom. Det är med liten marginal som pojken undviker hajarna i det grunda vattnet.

Det tycks som att hajarna lockas till honom i samma stund pojken hoppar ner i vattnet.

Har fått miljontals visningar på Youtube

Som tur var kunde personen som styrde drönaren och kameran, Artem Tkachenko, se rovdjuren genom sin skärm och varna pojken.

– Tack och lov hörde han mig, säger han till Inside edition.

Artem laddade upp videon på Youtube, och snabbt började både hajrädda och entusiaster kommentera det han fångat på bild.

Ofarliga hajar

Men av allt att döma var pojken utom fara hela tiden, trots den dramatiska filmen.

Enligt flera i kommentarsfältet på Youtube handlar det om revhajar eller amhajar, vilket innebär att de är ofarliga för människor

"Pojken såg farligare ut än hajarna", skriver en person.

"Han hade tur", skriver en annan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag