Äntligen? Nachosemlan är här nu – vi testar

Publicerad

Fettisdagen närmar sig med stormsteg – den 13 februari är det dags.

Men redan nu dyker det upp nya varianter på semlor – först ut är nachosemlan.

Det är kändiskonditorn Roy Fares som experimenterat fram nachosemlan.

– Det är som det låter. Jag tänkte att på fredagar äter man tacos och det är nästan som tradition i Sverige och semla är också en väldigt stor tradition så varför inte kombinera de här två? säger han. 

Vanliga semlor – duger de?

Nachosen är gjorda av gjorda av vetedeg, som en semla, men torkad som trekantiga nachochips. Mandelmassa och grädden blir som dipp till nachosen.

Expressens reportrar testar och reportern Christian Körner är positiv till att det inte är så mycket bröd, utan mer av det i mitten – mandelmassan och grädden.

– Här får man mitten på en gång, säger han.

Av testpanelen får nachosemlan fyra getingar, men än återstår det att se om folket mottar nachosemlan med samma entusiasm. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag