Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äntligen? Nachosemlan är här nu – vi testar

Fettisdagen närmar sig med stormsteg – den 13 februari är det dags.

Men redan nu dyker det upp nya varianter på semlor – först ut är nachosemlan.

Det är kändiskonditorn Roy Fares som experimenterat fram nachosemlan.

– Det är som det låter. Jag tänkte att på fredagar äter man tacos och det är nästan som tradition i Sverige och semla är också en väldigt stor tradition så varför inte kombinera de här två? säger han. 

Vanliga semlor – duger de?

Nachosen är gjorda av gjorda av vetedeg, som en semla, men torkad som trekantiga nachochips. Mandelmassa och grädden blir som dipp till nachosen.

Expressens reportrar testar och reportern Christian Körner är positiv till att det inte är så mycket bröd, utan mer av det i mitten – mandelmassan och grädden.

– Här får man mitten på en gång, säger han.

Av testpanelen får nachosemlan fyra getingar, men än återstår det att se om folket mottar nachosemlan med samma entusiasm.