Anställd berättar sin erfarenhet av McDonald's

Robyn minns att många slarvade med att tvätta händerna.
Foto: Shutterstock
Samtidigt blev personalen ofta illa behandlad av gästerna.
Foto: Shutterstock

Pet i näsan, smutsiga händer och porr på telefonen.

Att jobba på McDonald's är inte alltid en enkel match – och nu berättar en före detta anställd i Storbritannien om sina upplevelser.

– De tvättade händerna när de kom in och ut från rasten, men det var allt. Det blev ungefär tre gånger per dag, men det ska vara minst fem gånger på ett skift. Det var verkligen ohygieniskt, minns Robyn.

En före detta anställd på en McDonald's-restaurang i södra London, Storbritannien, har avslöjat en hel del uppseendeväckande saker för tidningen Daily Mail.

Den anställdas upplevelser har alltså ingenting att göra med McDonald's i Sverige eller andra länder utanför Storbritannien.

Den anställda arbetade på en restaurang i södra London, Storbritannien.
Foto: Shutterstock

Slarv med hygienen

Robyn, som har valt att inte avslöja sitt efternamn, berättade bland annat hur många i personalen ignorerade reglerna för hygien. Vissa ska bara ha tvättat händerna tre gånger per skift, snarare än varje halvtimme med antimikrobiell tvål som det anges i regelboken.

Robyn minns att många slarvade med att tvätta händerna.
Foto: Shutterstock

Kockarna petade sig i näsan

Robyn berättar även att kockarna petade sig i näsan och gick ut med soporna utan att tvätta händerna – strax innan de började arbeta med maten igen.

– Jag tänkte: "Det där vill inte jag äta", minns Robyn.

Hon fortsätter:

– De tvättade händerna när de kom in och ut från rasten, men det var allt. Det blev ungefär tre gånger per dag, men det ska vara minst fem gånger på ett skift. Det var verkligen ohygieniskt, säger Robyn.

Många gäster behandlade de anställda illa, minns Robyn.
Foto: Shutterstock

"Det är förnedrande"

Att arbeta med hundratals kunder varje dag var inte heller en enkel match, minns Robyn. En gång såg hon en man som kollade på porr i telefonen – när han väntade på att få sin mat.

Många kunder behandlade personalen illa – och tonåringar stökade ibland till saker och ting medvetet för att förstöra för personalen:

– Det är förnedrande, berättar Robyn.