Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Amanda, 23, fick faktura – efter misslyckad dejt

Amanda Burnett. Foto: Facebook via Daily Mail
Räkningen som damp ned i brevlådan. Foto: Facebook via Daily Mail

Kärlek börjar alltid med bråk, lyder ett talesätt. I det här fallet verkar kärlekshistorien sluta i bråk – om pengar.

När Amanda Burnett, 23, från USA slutade svara sin dejt skickade han en räkning på allt hon ätit under deras träff och avgifter för administration och porto.

Nu hotar han med straffavgift och indrivare, rapporterar the Daily Mail.

Amanda Burnett, 23, kom på att hon inte längre var intresserad av mannen som hon gått på dejt med och slutade svara på hans sms.

Det skulle stå henne dyrt. Dejten skickade nämligen en räkning på allt hon ätit under deras träff, rapporterar the Daily Mail.

Kräver administrationsavgift

Fakturan visar att de varit på ett bryggeri kombinerat med restaurang, i Indianapolis. Sedan listas allt som Amanda ätit och druckit under kvällen – med tillhörande prisuppgifter, som dejten betalat för.

Amanda Burnett lade upp konversationen på Facebook. Foto: © Facebook via Daily Mail

Avsändaren begär betalning för en öl och en drink samt en hickoryrökt pulled pork-taco. Dessutom kräver han extra betalning för, administration, porto och skatt.

Summan av allt som dejten vill ha ersättning för uppgår till knappt 40 dollar, vilket motsvarar omkring 340 svenska kronor.

Hotas med indrivare

Förutom fakturan fick Amanda Burnett ett sms från mannen där han informerade om att hon skulle åläggas med straffavgift i fall hon inte betalade räkningen och hotade även att ta fallet till en indrivare om hon fortsatte att vägra. 

Meningsskiljaktigheterna uttrycktes i sms. Foto: © Twitter/@mandaburnett via Daily Mail

Amanda lade upp en skärmdump av deras sms-konversation på Instagram och Facebook. 

Hennes svar: ”Hahahahaha dra åt skogen”

Amanda tänker inte betala. Foto: © Facebook

Delar internet

Sedan Amanda lagt upp meningsväxlingen på sociala medier har användarna varit kluvna. Vissa användare tycker att hon borde hållas skyldig att betala för middagen om hon inte kände att relationen var värd att jobba för och inte tog sig tid att berätta det. 

Andra menar att det är orimligt att komma i efterhand och kräva betalning för en middag som man redan har bjudit på – bara för att personen inte vill inleda en relation.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!