Här attackeras kvinnan. Foto: Kamera OneHär attackeras kvinnan. Foto: Kamera One
Här attackeras kvinnan. Foto: Kamera One
Allt fångades på film. Foto: Kamera OneAllt fångades på film. Foto: Kamera One
Allt fångades på film. Foto: Kamera One

Äldre kvinnan håller upp dörren – blir brutalt rånad

Publicerad

Den 78-åriga kvinnan håller upp dörren för den yngre kvinnan som går bakom henne – då blir hon brutalt nedslagen och rånad.

Allt fångades på film – varning för starka bilder.

Polisen i Los Angeles, USA, söker nu desperat efter den rödhåriga kvinna som fångades på en övervakingskamera när hon med våld rånade en 78-årig dam, rapporterar nyhetssajten KTLA.

Det otäcka händelsen ägde rum i ett lägenhetshus vid 11:30 förra fredagen, enligt ett pressmeddelande från den lokala polisen.

78-åringen höll upp dörren för kvinnan som strax skulle råna henne.Foto: Kamera One

Hänsynslösa attacken

Den 78-åriga kvinnan öppnade porten till huset och höll samtidigt upp dörren för en yngre kvinna som kom bakom – som strax därpå försökte sno åt sig den äldre damens handväska.

Rånoffret försökte då försvara sig – men blev brutalt knuffad ner i golvet. Hon släppte då handväskan, som rånaren grabbade tag i och sprang i väg med.

Allt fångades på film.Foto: Kamera One

Polisen: "Antar att hon är traumatiserad"

Senare på fredagskvällen mådde rånoffret mycket dåligt – både psykiskt och fysiskt.

– Jag pratade med offret och hennes make, och läget är stabilt. Men samtidigt var det skakade när de pratade med mig. Jag antar att hon är traumatiserad, säger polisen Daniel Chi enligt KTLA.

Här attackeras kvinnan.Foto: Kamera One

Polisen vädjar nu att personer som känner igen gärningspersonen på filmen ska höra av sig med information.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag