Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

29-åringens ord till andra kvinnor – efter missfallet

Skådespelaren var med om ett missfall. Foto: Instagram
Nu berättar hon om den svåra sorgen – och har samtidigt ett viktigt budskap till andra kvinnor. Foto: Instagram

På bilden ler hon och gör tummen upp.

Men historien bakom är betydligt mörkare – nu talar Claire Holt, 29, ut om den svåra smärtan efter missfallet.

– Jag kämpade för att hitta någon som kunde relatera till vad jag kände, berättar hon och har samtidigt ett viktigt budskap till andra kvinnor.

Claire Holt är 29 år gammal och skådespelar i den omåttligt populära tv-serien "Vampire Diaries".

Under natten mellan söndag och måndag delade hon ett ovanligt personligt inlägg på Instagram, skriver brittiska The Sun.

I inlägget berättar Claire att hon tog bilden för tio dagar sedan – när hon låg på sjukhus och väntade på skrapning efter att ha drabbats av ett missfall.

Skrapning är ett ingrepp i livmodern som utförs av olika orsaker, exempelvis som abortmetod, undersökningsmetod eller för att stoppa blödningar – eller efter ett missfall, som i Claires fall.

Bilden till inlägget är tagen på sjukhus. Foto: Instagram

"Jag kämpade för att hitta någon"

– Jag skickade bilden till min fästman i väntrummet för att visa att jag var okej. Men det var jag inte, skriver hon i inlägget.

Claire berättar vidare att hon aldrig har känt sig så förkrossad tidigare – och att hon till en början var osäker på om hon skulle gå ut med det offentligt, eftersom det kändes privat.

Nu har Claire ett viktigt budskap till andra kvinnor. Foto: Instagram

– Men jag gjorde det ändå, eftersom det känns så viktigt. Efter skrapningen tillbringade jag åtskilliga timmar på nätet, där jag letade efter kvinnor som varit med om samma sak. Jag kämpade för att hitta någon, vem som helst, som kunde relatera till vad jag kände.

Vidare berättade Claire att hon ville höra att depressionen och hopplösheten hon kände var normal – och att det inte var hennes fel.

Hon ville höra att allt skulle bli bra igen.

"På vilket sätt är det annorlunda?"

Till slut hittade Claire ett kvinnoforum där flera användare hade gått igenom samma sak, och öppet diskuterade missfall.

– Att vi håller förlusten av ett barn för oss själva krossar mitt hjärta. Varför är det skillnad på det och att förlora en närstående? På vilket sätt är det annorlunda?, frågar hon sig.

"Jag kämpade för att hitta någon som kunde relatera till vad jag kände", berättar hon. Foto: Instagram

I inlägget berättar Claire hur hon gjorde för att "ta sig ut ur det svarta hålet" hon hamnade i efter den fruktansvärda upplevelsen.

– Allt handlar om stöd. Jag hade aldrig tagit mig igenom det här utan den villkorslösa kärleken från min partner. Han var min klippa och mitt skyddsnät, trots sin egen smärta. Jag kommer aldrig kunna tacka honom nog.

Claires viktiga uppmaning

Claire berättar vidare att det även är avgörande att öppna upp för andra i ens omgivning, och att hon märkte att väldigt många hade varit med om exakt samma sak.

– Det är så många som går igenom det här och förstår vidden av smärtan – men ändå talar ingen om det, skriver hon.

Claire avslutar inlägget med en viktig uppmaning till andra som har varit i samma situation:

– Jag förstår dig. Jag delar all din smärta, och du är inte ensam. Snälla, var snäll mot dig själv. Jag hoppas att även du kommer dela din historia.