Skådespelaren var med om ett missfall. Foto: InstagramSkådespelaren var med om ett missfall. Foto: Instagram
Skådespelaren var med om ett missfall. Foto: Instagram
Nu berättar hon om den svåra sorgen – och har samtidigt ett viktigt budskap till andra kvinnor. Foto: InstagramNu berättar hon om den svåra sorgen – och har samtidigt ett viktigt budskap till andra kvinnor. Foto: Instagram
Nu berättar hon om den svåra sorgen – och har samtidigt ett viktigt budskap till andra kvinnor. Foto: Instagram

29-åringens ord till andra kvinnor – efter missfallet

Publicerad

På bilden ler hon och gör tummen upp.

Men historien bakom är betydligt mörkare – nu talar Claire Holt, 29, ut om den svåra smärtan efter missfallet.

– Jag kämpade för att hitta någon som kunde relatera till vad jag kände, berättar hon och har samtidigt ett viktigt budskap till andra kvinnor.

Claire Holt är 29 år gammal och skådespelar i den omåttligt populära tv-serien "Vampire Diaries".

Under natten mellan söndag och måndag delade hon ett ovanligt personligt inlägg på Instagram, skriver brittiska The Sun.

I inlägget berättar Claire att hon tog bilden för tio dagar sedan – när hon låg på sjukhus och väntade på skrapning efter att ha drabbats av ett missfall.

Skrapning är ett ingrepp i livmodern som utförs av olika orsaker, exempelvis som abortmetod, undersökningsmetod eller för att stoppa blödningar – eller efter ett missfall, som i Claires fall.

Bilden till inlägget är tagen på sjukhus.Foto: Instagram

"Jag kämpade för att hitta någon"

– Jag skickade bilden till min fästman i väntrummet för att visa att jag var okej. Men det var jag inte, skriver hon i inlägget.

Claire berättar vidare att hon aldrig har känt sig så förkrossad tidigare – och att hon till en början var osäker på om hon skulle gå ut med det offentligt, eftersom det kändes privat.

Nu har Claire ett viktigt budskap till andra kvinnor.Foto: Instagram

– Men jag gjorde det ändå, eftersom det känns så viktigt. Efter skrapningen tillbringade jag åtskilliga timmar på nätet, där jag letade efter kvinnor som varit med om samma sak. Jag kämpade för att hitta någon, vem som helst, som kunde relatera till vad jag kände.

Vidare berättade Claire att hon ville höra att depressionen och hopplösheten hon kände var normal – och att det inte var hennes fel.

Hon ville höra att allt skulle bli bra igen.

"På vilket sätt är det annorlunda?"

Till slut hittade Claire ett kvinnoforum där flera användare hade gått igenom samma sak, och öppet diskuterade missfall.

– Att vi håller förlusten av ett barn för oss själva krossar mitt hjärta. Varför är det skillnad på det och att förlora en närstående? På vilket sätt är det annorlunda?, frågar hon sig.

"Jag kämpade för att hitta någon som kunde relatera till vad jag kände", berättar hon.Foto: Instagram

I inlägget berättar Claire hur hon gjorde för att "ta sig ut ur det svarta hålet" hon hamnade i efter den fruktansvärda upplevelsen.

– Allt handlar om stöd. Jag hade aldrig tagit mig igenom det här utan den villkorslösa kärleken från min partner. Han var min klippa och mitt skyddsnät, trots sin egen smärta. Jag kommer aldrig kunna tacka honom nog.

Claires viktiga uppmaning

Claire berättar vidare att det även är avgörande att öppna upp för andra i ens omgivning, och att hon märkte att väldigt många hade varit med om exakt samma sak.

– Det är så många som går igenom det här och förstår vidden av smärtan – men ändå talar ingen om det, skriver hon.

Claire avslutar inlägget med en viktig uppmaning till andra som har varit i samma situation:

– Jag förstår dig. Jag delar all din smärta, och du är inte ensam. Snälla, var snäll mot dig själv. Jag hoppas att även du kommer dela din historia.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag