Hon trodde att hennes blindtarm hade brustis – men sanningen var en helt annan. Foto: 9 NewsHon trodde att hennes blindtarm hade brustis – men sanningen var en helt annan. Foto: 9 News
Hon trodde att hennes blindtarm hade brustis – men sanningen var en helt annan. Foto: 9 News
Mamman berättar nu om den stora chocken. Foto: 9 NewsMamman berättar nu om den stora chocken. Foto: 9 News
Mamman berättar nu om den stora chocken. Foto: 9 News

27-åringen fördes till sjukhus – möttes av chockbesked

Publicerad

När 27-åriga mamman stod i duschen innan jobbet fick hon plötsligt en outhärdlig magvärk.

Strax därefter fördes hon till sjukhus – i tron att hennes blindtarm hade brustit.

Men läkarnas besked förbluffade henne enormt:

– Det var en stor, stor chock, säger mamman.

Mamman Jayde Lawrence, 27, anade aldrig vad som väntade när hon åkte in till sjukhuset. Det som den australiska sjukvårdsrådgivningen först misstänkte var en sprucken blindtarm – visade sig vara något helt annat.

– Jag grät och sa "Det är något allvarligt fel på mig", kan Perth-mamman nu berätta för 9 News.

Jayde lever med PCO, polycistiskt ovariesyndrom, en hormonell rubbning. Då ett vanligt symptom är övervikt var hon aningslös kring sin situation – mamman var gravid på nytt.

– Jag trodde bara att jag blivit tjock. Det var en stor, stor chock, säger Jayde till Today.

Jayden berättar att hon gjort två graviditetstest den senaste tiden.Foto: 9 News

"Jag är inte gravid"

De outhärdliga smärtorna började i duschen samma morgon, då mamman förberedde sig för jobbet.

– Jag är en envis person, så jag lät dem fortsätta i nästan en timme innan jag sa något till min partner, berättar Jayde.

Till slut var smärtan för stark, och mamman fördes till Fiona Stanleys sjukhus, i västra Australien.

– Det känns som sammandragningar, men det är omöjligt eftersom jag inte är gravid, sade Jayde till läkarna väl på plats, skriver Express.

Bebisen döptes till Jax.Foto: 9 News

Två graviditetstest

Jayde berättar att hon till och med hade gjort två graviditetstest de senaste nio månaderna – som varit negativa. Men chocken kom när hon plötsligt hörde två hjärtslag dunka från monitorerna. Snart kunde läkarna bekräfta hennes tillstånd.

– Det är svårt att processa när du bokstavligt talat går från vanlig person till mamma på 15 minuter, berättar Jayde.

Kort därpå föddes den lilla pojken, som döptes till Jax. Enligt läkarna ska barnet vara vid full hälsa, trots den oväntade förlossningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag