Foto: Shutterstock
 Foto: Shutterstock

26-årig dansk man gav flickor kokain

Publicerad

Kokain, hasch och alkohol – en tolv centimeter lång kniv och två mindreåriga flickor.

Det var det polisen hittade på 26-åringens hotellrum.

Nu är han åtalad för flera brott.

En 26-årig man är åtalad för att ha utnyttjat två mindreåriga flickor, rapporterar Ekstrabladet.

Enligt åtalet ska de två flickorna på 11 och 14 år ha fått kokain, hasch och alkohol av 26-åriga mannen, som sedan utnyttjade dem sexuellt på ett hotellrum i Köpenhamn.

Saken behandlas i Köpenhamns tingsrätt och åklagaren vill att mannen döms till fyra år fängelse.

Åklagaren ville även att mannen skulle åtalas för våldtäkt, men det gick inte att styrka att mannen använde sig av hot eller tvång. 

Foto: Shutterstock

Polisen kan heller inte bevisa att han inte visste att den ena flickan var under tolv år gammal.

Därför är han i stället åtalad för samlag med mindreårig och könskränkning.

Hotellpersonalen larmade

Det var personalen på hotellet som till slut kontaktade polisen, då de märkte att mannen hade med sig två väldigt unga tjejer.

Det framkommer bland annat av hotellets videoövervakning, skriver Ekstrabladet.

När polisen kom till hotellrummet hittade de 988 gram hasch, en halv joint och 1,2 gram  kokain.

Dessutom hade han en tolv centimeter lång kniv.

Mannen är känd av polisen sedan innan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag