Hem till mamma? Nej, det blev stranden.
Hem till mamma? Nej, det blev stranden.

25-åring blåste föräldrarna – nu tvingas han förklara sig

Publicerad

Gick du på några aprilskämt under påsken? 

Det gör vi alla.

Den här 25-åringen bestämde sig för att ta det hela ett steg längre.

25-årige, från Manchester, England, befinner sig just nu på en rundresa i Australien men bestämde sig för att säga till sina föräldrar att han kommer hem för att fira påsken med dem.

Besöket var oplanerat, och därmed en rejäl överraskning.

Sonen lade upp en bild från flygplatsen i Manchester, taggade sina ovetande föräldrar på Facebook och skrev:

"Har till slut landat i Storbritannien. En fin liten påsköverraskning för mamma och pappa. Jag kan knappt vänta på att få träffa alla och sova i en skön och bekväm säng ett par veckor innan jag åker tillbaka. Typiskt att det regnar i Manchester när jag bara har packat ner shorts och t-shirts".

Skickade sms

Men... Connor McLaughlin hade inte alls åkt hem över påsken, utan var kvar i Australien.

Men med tanke på att han lade upp en regnig bild från flygplatsen i Manchester trodde alla att han faktiskt åkt hem för att överraska sina föräldrar.

– Mamma såg det inte förrän efter en timme och ringde mig. Jag svarade inte, för att hålla henne på halster, och skickade sedan ett sms om att "jag håller på att gå igenom säkerhetskontrollen", berättar 25-åringen för sajten Unilad.

"Såg det roliga till slut"

Connor McLaughlin skickade sedan ytterligare bilder för att övertyga mamman om att han verkligen var hemma i Manchester.

– Min mammas vänner kommenterade på Facebook och sa att det var så fin av mig att komma hem, säger han.

40 minuter senare avslöjade dock 25-åringen sin blåsning genom att lägga upp en bild på en öl från stranden i Australien.

"Jag är inte tillbaka i England, jag ber om ursäkt, jag kommer att hamna i helvetet", skrev han på Facebook.

Kul, tyckte sonen.

– Min pappa skrev på Facebook att jag lyckades lura dem, säger 25-åringen.

Mamma var dock inte lika glad.

– Men hon såg det roliga till slut.

Tvingas förklara skämtet

Trots att det hela var på skoj har Connor McLaughlin fått en hel del hatiska kommentarer från främlingar i sociala medier.

De menar helt enkelt att han var respektlös mot sina föräldrar.

Till slut var 25-åringen tvungen att förklara skämtet – samt komma med en viktig påminnelse.

"Bara så att ni vet. Min mamma och pappa tyckte att det var jätteroligt. Alla som känner mig personligen vet om att min relation till mamma och pappa är fantastisk. Jag är faktiskt förvånad att det inte var pappa som gjorde något liknande mot mig i stället. Det är 2018 och ni måste sluta bli upprörda över saker och släppa loss lite", skriver Connor McLaughlin i ett svar på Twitter.

https://twitter.com/_ConnorM/status/980561076310822912

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag