Kiley Witworth lät en expert baka chokladpraliner med hennes moderkaka. Foto: Facebook/YoutubeKiley Witworth lät en expert baka chokladpraliner med hennes moderkaka. Foto: Facebook/Youtube
Kiley Witworth lät en expert baka chokladpraliner med hennes moderkaka. Foto: Facebook/Youtube
Nu hoppas hon att fler hakar på trenden. Foto: YoutubeNu hoppas hon att fler hakar på trenden. Foto: Youtube
Nu hoppas hon att fler hakar på trenden. Foto: Youtube

23-åringen bakade praliner med sin moderkaka

Publicerad

Den nyblivna mamman bestämde sig för att äta sin moderkaka.

Men i stället för att kapsla in det näringsrika organet – valde hon att baka chokladpraliner med det:

– Många har sagt att det är äckligt, berättar 23-åringen.

23-åriga Kiley Witworth födde sonen Samuel tidigare i veckan. Efter förlossningen bestämde sig den nyblivna mamman, från Georgia i USA, för att ta tillvara på moderkakan.

Ett par dagar senare hade hennes moderkaka gjorts om till chokladpraliner, skriver Daily Mail.

Samuel föddes tidigare i veckan.Foto: Facebook

Ville få i sig näringen

Kiley berättar att hon till en början tyckte att det lät äckligt att äta sin egen moderkaka. Men efter att ha kollat runt lite på nätet ändrade hon åsikt.

– När du föder ditt barn och slänger moderkakan så går du miste om alla näringsämnen, berättar Kiley för Daily Mail.

Kvinnor som väljer att äta det tillfälliga organet gör det ofta för att motverka förlossningsdepression, öka bröstmjölksproduktionen samt balansera hormonerna.

De flesta väljer att omvandla moderkakan till kapslar – men Kiley valde en lite annorlunda väg.

Moderkakan behandlades och pulveriserades sedan.Foto: Youtube

Filmade hela processen

I en video visar Kiley exakt hur det gick till när hennes moderkaka förvandlades till små chokladbitar.

Processen tog flera dagar och utfördes av en expert. Moderkakan ångkokades, torkades och pulveriserades innan den blandades med de söta ingredienserna.

Det färdiga resultatet är chockerande likt vanliga chokladpraliner.

Moderkakan blandades med de söta ingredienserna.Foto: Youtube

Har blivit kallad kannibal

23-åringen berättar att hon har fått många negativa kommentarer sedan videon publicerades.

– Många har sagt att det är äckligt, att det är kannibalism. Men många har också varit positiva och skrivit att jag har inspirerat dem, berättar hon.

Enligt 23-åringen var chokladbitarna väldigt goda.Foto: Youtube

Kiley hoppas att fler kvinnor hakar på trenden, men varnar även för att göra detta på egen hand.

– Gör det inte själv. Se till att du tar hjälp av en specialist för om det inte görs på rätt sätt kan du bli väldigt sjuk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag