18-åringen rörd efter all uppståndelse.18-åringen rörd efter all uppståndelse.
18-åringen rörd efter all uppståndelse.
Det var den här bilden som startade allt.Det var den här bilden som startade allt.
Det var den här bilden som startade allt.

18-åringen prisas för sin fina gest på restaurangen

Publicerad

Ibland lönar det sig lite extra att vara vänlig mot någon annan. 

18-åriga Evoni Williams jobbar på en våffelstuga i delstaten Texas, USA.

Hon har jobbat där i flera år och dagarna ser ofta likadana ut – men den 3 februari hände något utöver det vanliga.

En äldre man kom in på restaurangen och Evoni såg att han behövde hjälp att skära upp sin mat. Trots att hon hade fullt upp på jobbet så tvekade hon inte en sekund. 

Hon släppte allt och började skära upp mannens mat.

Bilden som startade allt.

En liten gest, kan tyckas, men i dagens samhälle ses det inte alltid som en självklarhet.

Bilden på Evoni och den äldre mannen blev snabbt spridd världen över och det var många som blev rörda av hennes agerande och som ville ge tillbaka till 18-åringen.

– Jag har ingen kraft eller känsel i mina händer, säger mannen i fråga till tv-kanalen CNN.

"Jag är lycklig"

Evoni själv säger att hon har uppfostrats att alltid hjälpa och tänka på andra i omgivningen.

– Jag har fått lära mig att man ska hjälpa andra människor och ge så ofta man kan, säger hon.

Evoni fick bland annat ett stipendium på 16 000 dollar, motsvarande drygt 130 000 kronor, för att kunna gå på universitet i Texas.

– Jag är lycklig, säger 18-åringen.

Dagens lärdom?

Det lönar sig att vara omtänksam.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag