Hannah uppfann en ny stil. Foto: PrivatHannah uppfann en ny stil. Foto: Privat
Hannah uppfann en ny stil. Foto: Privat
Den hyllas av vissa, men sågas av andra.Den hyllas av vissa, men sågas av andra.
Den hyllas av vissa, men sågas av andra.

16-åringen hånas för sin nya stil

Publicerad

En ny skönhetstrend kan vara på gång.

Förutsatt att fler hakar på den här 16-åringens briljanta idé. 

Skönhetsbloggaren Hannah Lyne, 16, säger sig ha uppfunnit en ny stil som hon kallar "Halo Brows".

I stället för två separata ögonbryn har Hannah valt att slå ihop dem och bilda en slags halo, eller gloria, i pannan.

– Jag pratade med en och försökte komma på en ny stil, när det plötsligt slog mig att jag borde koppla ihop mina ögonbryn, berättar bloggaren för sajten Popsugar.

Som hyllar Hannahs nya stil.

"Den här tjocka, runda looken är helt hypnotiserande, och jag vill kora det här till det vackraste någonsin", skriver Popsugar.

16-åringen säger att hon har inspirerats av så kallade "fishtail brows". En annan trend där man formar ögonbrynet likt en fisk.

En så kallad "fishtail brow".

"Som barn med kritor"

Däremot sågas trenden av sajten Ladbible.

"Varför någon skulle vilja göra så här förstår jag inte. Men å andra sidan, jag har inte smink själv och har väldigt liten förståelse för psykologin bakom vissa stilar", skriver sajten

Åsikterna går även isär bland modebloggarens följare.

"Jag har tappat hoppet om mänskligheten", skriver en person.

"Det här ser helt sjukt ut", skriver en annan. 

Ytterligare en person hånar stilen.

"Det ser ut som att ett barn har gått loss med kritor i ditt ansikte", skriver personen.

https://instagram.com/p/Bfy4BaXhH8-/?utm_source=ig_embed

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag