11-åriga Tannah Butterfield kom i förra veckan in till Jackie Alexander, som jobbar på Tannahs skola. Foto: KameraOne11-åriga Tannah Butterfield kom i förra veckan in till Jackie Alexander, som jobbar på Tannahs skola. Foto: KameraOne
11-åriga Tannah Butterfield kom i förra veckan in till Jackie Alexander, som jobbar på Tannahs skola. Foto: KameraOne
Hon fick höra att hennes fosterföräldrar nu får tillåtelse att adoptera henne. Foto: KameraOneHon fick höra att hennes fosterföräldrar nu får tillåtelse att adoptera henne. Foto: KameraOne
Hon fick höra att hennes fosterföräldrar nu får tillåtelse att adoptera henne. Foto: KameraOne
Och kastade sig i famnen på Jackie Alexander. Foto: KameraOneOch kastade sig i famnen på Jackie Alexander. Foto: KameraOne
Och kastade sig i famnen på Jackie Alexander. Foto: KameraOne
Vilken glädje! Foto: KameraOneVilken glädje! Foto: KameraOne
Vilken glädje! Foto: KameraOne

11-åringen får livsavgörande besked – hennes reaktion fångas på övervakningskameran

Publicerad

Hur glad kan man egentligen bli?

Fråga 11-åriga Tannah Butterfield.

Hennes underbara reaktion på att hon äntligen blir adopterad fångades på övervakningskamera.

11-åriga Tannah Butterfield i South Jordan, Utah, har i två år hoppats att domstolen skulle tillåta att hennes fosterföräldrar adopterar henne och hennes två syskon.

I förra veckan kom glädjebeskedet, som Fox News var först med att berätta.

– Att berätta för en liten flicka att hon får sin familj för alltid tar priset. Jag kan inte beskriva den kramen, säger Jackie Alexander, sekreterare på Tannahs skola, som fick komma med nyheten, vilket hon berättar om på Instagram.

Glädjen när Tannah Butterfield får reda på beskedet av Jackie Alexander.Foto: KameraOne

Vill sprida glada nyheter

Tannah blev så glad att hon hoppade upp i Jackies famn utan att släppa henne. Allt fångades på skolans övervakningskamera. Nyheten kom dagen efter masskjutningen i Las Vegas och för Jackie, som var nedstämd efter dådet, vändes allt.

Hon blev så tagen av flickans reaktion att hon med familjens tillåtelse lade ut filmen på Instagram.

– Det här är ett fint vittnesbörd att i en värld full av oro och strid finns det fortfarande ljus och glädje att finna i små vardagliga stunder. En fin påminnelse att livet kan vara och fortfarande är vackert trots allt, säger Jackie på Instagram.

11-åriga Tannah Butterfield fick vänta i två år på beskedet.Foto: KameraOne

"Jag kände mig så glad"

Nu sprids filmen på nätet. Tannah hoppas att många ser den och tänker att om man önskar sig något riktigt mycket kan det bli verklighet. Till Fox News säger hon:

– Jag kände mig så glad. Det kändes som om mitt hjärta skulle explodera. Jag vill säga till andra barn som inte blivit adopterade att du kommer finna goda människor och någon som älskar dig. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag