Melina Roberge döms till ett åttaårigt fängelsestraff. Foto: Privat via Daily MailMelina Roberge döms till ett åttaårigt fängelsestraff. Foto: Privat via Daily Mail
Melina Roberge döms till ett åttaårigt fängelsestraff. Foto: Privat via Daily Mail
Hon togs på en lyxkryssning till Australien tillsammans med medbrottslingen Isabelle Lagace, 29. Foto: Privat via Daily MailHon togs på en lyxkryssning till Australien tillsammans med medbrottslingen Isabelle Lagace, 29. Foto: Privat via Daily Mail
Hon togs på en lyxkryssning till Australien tillsammans med medbrottslingen Isabelle Lagace, 29. Foto: Privat via Daily Mail

Smugglade 30 kilo kokain – för att få likes på Instagram

Publicerad

Den 24-åriga Melina fick ett åttaårigt fängelsestraff efter att ha smugglat stora mängder kokain på en färja.

Domaren Kate Traill säger att Melina ville ha uppmärksamhet, rapporterar AP.

Kanadensaren Melina Roberge, 24, stoppades av polisen på ett kryssningsfartyg på väg till Australien.

Med sig hade hon 30 kilo kokain till ett gatuvärde av omkring 180 miljoner kronor, 

I rätten sa hon att hon riskerade livstid i fängelse för möjligheten att ta selfies på exotiska platser och lägga upp dem på Instagram för att få ”likes och uppmärksamhet” under en semester i 100 000-kronorsklassen – som hon inte hade råd med, skriver AP.

Under onsdagen dömdes hon till ett åttaårigt fängelsestraff.

Kokainet smugglades under en lyxkryssning.Foto: Privat via Daily Mail

Lockades av ”sugar daddy”

Melina Roberge och två andra kanadensare har erkänt sig skyldiga till att ha smugglat kokain ombord på ms Sea Princess under en sjuveckorskryssning från Storbritannien via Irland, USA, Bermuda, Colombia, Panama, Ecuador, Peru, Chile och slutligen Australien. Kryssningen ägde rum 2016.

Tillsammans hade de 95 kilo kokain i resväskor, Roberge sa att hon misstänker att drogerna togs ombord i Peru, på grund av aktivitet under stoppet där.

En del av tillslaget. Foto: Privat via Daily Mail

 

Melina Roberge Döms till fängelse i åtta år.Foto: Privat via Daily Mail

Domaren Kate Traill sa att Melina Roberge lockades med en lyxig gratissemester av en välbärgad kanadensare som Roberge beskrev som sin ”sugar daddy” i rätten. Hon avslöjade aldrig välgörarens namn av rädsla för att hennes familj skulle kunna drabbas av vedergällningar.

Medbrottslingen ville reglera en skuld

Troligtvis kommer Melina Roberge att få förflyttas från Australien till Kanada efter att ha avtjänat fyra år och nio månader i fängelse. 

Melina Roberge och medbrottslingen Isabelle Lagace. Foto: Privat via Daily Mail

Samma sak gäller hennes medbrottsling Isabelle Lagace, 29, som dömts till sju år och sex månader i fängelse.

Hon uppger att hon deltog i smugglingen för att reglera en skuld.

Den tredje medbrottslingen, Andre Tamin, 65, kommer att få sitt straff förkunnat i oktober. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag