Anna Ekelund, programledare på Di TV. Foto: OLLE SPORRONG
Anna Ekelund, programledare på Di TV. Foto: OLLE SPORRONG

Vi söker redaktör och reporter till Di TV

Publicerad

Vill du vara med och utveckla Sveriges nya ekonomi-tv-kanal? 

Di TV, ett samarbete mellan Dagens Industri och Expressen TV, lanserades tidigare i år och har på kort tid blivit en naturlig arena för ledande svensk ekonomijournalistik.  

Nu utökar vi redaktionen.

Vi söker därför en liveredaktör och en reporter.  

Som liveredaktör arbetar du tillsammans med programledare och nyhetschef med innehållet i våra sändningar. Sändningarna löper normalt från 06.00 till 18.00 vardagar. 

Som reporter väntas du kunna sätta ihop inslag, klippa sändningar och agera livereporter i många olika situationer, samt vara programledare för de kortare nyhetssändningarna. 

Vi söker dig som har vana som tv-reporter eller ekonomijournalist eller både och. Du tycker om att arbeta i team, är välorganiserad, stresstålig och prestigelös.

Di TV görs av Dagens industri, marknadsledare inom ekonomijournalistik sedan 1976, och Expressen TV, Sveriges snabbast växande tv-medium och partnerkanal till CNN. 

Di TV lanserades tidigare i år och har på kort tid blivit en naturlig arena för ledande svensk ekonomijournalistik. Foto: Di TV

 

Vi svarar på frågor om jobbet:

Bella Levy, bella.levy@expressen.se 

Björn Rundström, bjorn.rundstrom@di.se

 

Facklig kontakt: 

Jan Spångberg, jan.spangberg@expressen.se

Sök jobben senast fredag 15 december. 

Mejla din ansökan med personligt brev (direkt i mejlet), cv (som bifogad fil i Word- eller pdf-format eller som länk) samt referenser till:

mari-louise.pettersson@mariebergmedia.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag