Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vem tycker du ska vinna Stora Mammapriset?

En av förra årets vinnare, Natalia Bosak Gomes på 2018 års Mammagala tillsammans med prisutdelaren Ison Glasgow och programledare Sofia Wistam. Foto: OLLE SPORRONG
Programledarna Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren på Mammagalan 2018. Foto: OLLE SPORRONG

För andra året i rad delar Expressen ut Stora Mammapriset till två pristagare som gjort skillnad för andra. 

Nu kan du nominera en kandidat som du tycker ska hyllas för sin insats på Mammagalan den 26 maj – som görs till förmån för Läkarmissionen.

På mors dag gör vi tillsammans skillnad för världens mammor! 

Du kan nominera till och med 7 april. 

Galakvällen som hyllar världens mammor direktsänds i Kanal 5 och Expressen TV och görs till förmån för Läkarmissionens arbete för utsatta i världen. Stiftelsens insatser syftar bland annat till att ge kvinnor säkra förlossningar, ge undernärda barn vård och informera om familjeplanering. 

– Att satsa på mammorna är att satsa på framtiden. Att investera i världens mammor ger konkreta resultat på många stora områden, som utbildning, hälsa och rättvisa, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare på Läkarmissionen.

Så nominerar du till Stora Mammapriset

Mejla din nominering till storamammapriset@expressen.se.

Skriv vem du vill nominera och varför. 

Glöm inte att bifoga ditt telefonnummer. 

Förra årets vinnare: ”Stolt” 

Under den hopfulla galakvällen på mors dag delar Expressen ut Stora Mammapriset till två pristagare som gör skillnad för någon eller några som behöver det. 

En av förra årets vinnare var Natalia Bosak Gomes, som prisades för sitt arbete med organisationen Donationer i Malmö, DIM, som hjälper fattiga barnfamiljer med mat, kläder, hygienprodukter eller mediciner. 

Hon berättar att Mammagalan har bidragit till att fler anslutit sig till arbetet och hjälper till med donationer. 

– Det var jättenervöst, men riktigt häftigt att stå där på Mammagalan. Det var så stort och man kände att man var stolt över det man åstadkommit. Inte bara för egen del utan för hela gruppen. Hela DIM fick priset, säger Natalia. 

Carola uppträdde under Mammagalan 2018. Foto: OLLE SPORRONG

Nominera din kandidat 

Nu kan du nominera en mamma som gjort det där lilla extra för någon eller några andra. Vem tycker du ska uppmärksammas och hyllas för sin insats? 

Tveka inte att nominera din kandidat till Expressens Stora Mammapris. Allt du behöver göra är att mejla din nominering till storamammapriset@expressen.se. Berätta i mejlet vem du vill nominera och varför. 

Sex nominerade kandidater presenteras i Expressen mellan den 20 och 25 maj. Två vinnare offentliggörs på Mammagalan den 26 maj. 

– Det känns jätteroligt att även i år ha möjligheten att hylla mammor där ute som gör så viktiga insatser i vardagen. Tillsammans gör vi skillnad – och vi är glada att i samarbete med Läkarmissionen och Discovery kunna lyfta många människors livsviktiga insatser i Expressens och Expressen TV:s kanaler, säger Bella Levy, TV-chef på Expressen. 

Stora Mammapriset

”M som i modig. M som mysig. M som i medmänniska.

Alla har en mamma. Hon som är din förebild, hon som är en han, hon som ger barn en framtid. Moderligheten är gränslös, men alla har vi behövt en mamma för att bli den vi är. Därför delar Expressen ut Stora mammapriset. För att fira och synliggöra de mammor som bär upp världen. Världen behöver fler mammor.”

Hjälp mammor i utsatthet

Mammor har en nyckelroll när det kommer till hållbar förändring. En stark och självständig mamma är det bästa stöd ett barn kan ha. När en mamma får utbildning och kan försörja sig satsar hon på barnen och därmed också på framtiden. Vill du hjälpa mammor i utsatthet att förändra framtiden för sig och sina barn? Bli månadsgivare hos Läkarmissionen! Gå in på lakarmissionen.se/mamma