Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lär känna våra profiler

Brita Håkansson – Sveriges första kvinnliga utrikeskorrespondent. Astrid Lindgren – älskad barnboksförfattare och debattör. Magda Gad – krigskorrespondent. Tre starka röster i Expressen sedan starten 1944.
Foto: Okänd, Tobias Röstlund/TT, Mikael Sjölund

Expressen har en stolt tradition av starka skribenter. 

Här har författare som Astrid Lindgren och Evert Taube medverkat.

I dag heter de Magda Gad, Alex Schulman och Cecilia Hagen.

Här är ett litet urval av alla våra framstående profiler.

Foto: OLLE SPORRONG

David Baas, reporter Grävgruppen

david.baas@expressen.se  

Journalist och författare med nazister och sverigedemokrater som specialitet. Fick Guldspaden 2013 tillsammans med Expressens grävchef Christian Holmén för den så kallade järnrörsskandalen och 2014 för avslöjanden om hur SD-politiker uttrycker sig på hatsajter. David gav 2014 ut boken ”Bevara Sverige svenskt – ett reportage om Sverigedemokraterna”. Fick Stora journalistpriset 2018 i kategorin Årets Röst.

Foto: EXPRESSEN / CHRISTOFFER HJALMARSSON EXPRESSEN

Magda Gad, utrikeskorrespondent    

https://www.facebook.com/magdajournalist  

magda.gad@expressen.se  

Twitter:  @gad_media  

Flerfaldigt prisbelönt krigskorrespondent och reportagejournalist. Belönades med Stora journalistpriset 2017 i klassen Årets förnyare, och Per Wendel-priset 2017. År 2015 levde hon under sju veckor i gettot i Bukarest, under 2016–17 i Mosul i Irak, och hösten 2017 under svåra förhållanden i Syrien. 2019 är Magda Gad korrespondent i Afghanistan och har även rapporterat från fronten i Syrien.


Foto: ANNA-KARIN NILSSON, EXPRESSEN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON, EXPRESSEN

Jennifer Wegerup, nyhetskolumnist

jennifer.wegerup@expressen.se

Började skriva för Expressen 1994, nu nyhetskolumnist och reporter för Expressen, SVT:s stringer i Italien, medarbetare i italienska Gazzetta dello Sport och författare.


Foto: OLLE SPORRONG


Cissi Wallin, kolumnist
cissi.wallin@expressen.se

Journalisten och feministiska aktivisten Cissi Wallin är kolumnist i Expressen. Hon har tidigare bland annat varit krönikör i Metro i tolv år. Cissi Wallin brinner för rättvisa, jämställdhet, yttrandefrihet och att kvinnor i allmänhet ska sluta behandlas som andra klassens medborgare.
Foto: SVEN LINDWALL

Irena Pozar, kolumnist

Irena Pozar är kolumnist i Expressen. Irena Pozar startade sin journalistkarriär på Smålandspostens ungredaktion, har jobbat på Nyheter 24 och även tidigare på Expressen, som hon nu återvänt till. Irena Pozar är också chefredaktör på VeckoRevyn, och nominerades till Stora journalistpriset 2019.Foto: OLLE SPORRONG

Viktor Barth-Kron, inrikespolitisk kommentator

viktor.barth-kron@expressen.se

Viktor Barth-Kron, inrikespolitisk kommentator på Expressen från december 2019, ingår i Expressens politikredaktion. Han kommer närmast från Kvartal, där han varit politisk kommentator. Viktor Barth-Kron har också tidigare nått en stor publik i sociala medier med tv-formaten ”Viktors val” och ”Veckan med Viktor”.
Foto: ROBBAN ANDERSSON


Anna Bäsén, medicinreporter    

http://www.expressen.se/halsoliv/kronikorer/anna-basen/  

anna.basen@expressen.se  

Twitter: @AnnaBasen ‏  

Grävande medicinjournalist som själv jobbat som undersköterska och ibland wallraffar för nya avslöjanden. Genom att ta jobb som städare på Södersjukhuset i Stockholm avslöjade Anna Bäsén sjukhusets fusk med hygienen vilket ledde till förbättringar. Årets folkbildare 2008, Wendelapriset för bästa socialreportage 2015. 


Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Lotta Gröning, nyhetskrönikör    

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/  

lotta.groning@expressen.se  

Twitter: @GroningLotta  

Journalist, debattör och medarbetare på Expressen sedan 2009. Skriver nyhetskrönikor om samhällsfrågor. Lotta Gröning är också filosofie doktor i historia.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Johan Hakelius, kolumnist

http://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/  

johan.hakelius@expressen.se  

Johan Hakelius är kolumnist i Expressen sedan 2016. Han tilldelades Expressens kulturredaktions pris Björn Nilsson-priset 2011 och kallades då av juryn för "opinionsjournalistikens fantom". Johan Hakelius var chefredaktör för tidningen Fokus 2016– 2017. 

Cecilia Hagen, kolumnist   

http://www.expressen.se/kronikorer/cecilia-hagen/  

cecilia.hagen@expressen.se  

Twitter: @ceciliahagen  

Journalist, författare till många böcker – bland annat böckerna om ”Kulla-Gulla”.  Krönikör på Expressen sedan 1973. Skriver om: ”Alla andra, allt annat. Och mig själv.” Har fått Stora journalistpriset 2006 och vunnit ”På spåret” i SVT. 
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Lars Lindström, reporter och kolumnist

http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/  

lars.lindstrom@expressen.se  

Twitter: @larslindstrom   

Kolumnist och nyhetskrönikör som tidigare varit reporter, redigerare, nöjeskrönikör, nöjeschef, kolumnist i Söndag, USA-korrespondent i New York och Los Angeles. Sänder Facebook live varje vecka. 

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Alex Schulman, kolumnist  

http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/  

alex.schulman@expressen.se  

Twitter: @alexschulman  

Kolumnist för Expressen sedan 2016. Författare, bland annat till de uppmärksammade böckerna ”Skynda att älska” och ”Glöm mig” om sina föräldrar. Driver ”Alex & Sigges podcast” tillsammans med författaren Sigge Eklund.  
Foto: Alex Ljungdahl

Frida Stranne, expert och forskare amerikansk politik

https://www.expressen.se/kronikorer/frida-stranne/ 

redaktionen@expressen.se 

Twitter: @fridastranne 

Frida Stranne är Expressens USA-expert som förutom att skriva krönikor och kommentera den amerikanska politiken även medverkar som expert i Expressen TV. Frida Stranne är forskare med inriktning på amerikansk utrikes­politik. 

Foto: OLLE SPORRONG

Niklas Svensson, politikreporter och programledare

https://www.facebook.com/niklas.svensson1973  

niklas.svensson@expressen.se  

Twitter: @niklassvensson  

Politisk reporter som har full koll på hela politiker-Sverige, och som hela politiker-Sverige har koll på. Även programledare i Expressen TV.