Vinnarens porträtt hängs upp bland de andra på Terminal 2 och 5 på Arlanda.
Vinnarens porträtt hängs upp bland de andra på Terminal 2 och 5 på Arlanda.

Var med och rösta – vem ska pryda nästa porträtt på Arlanda?

Publicerad

”Welcome to my hometown” – med de orden välkomnar Stockholms mest välkända profiler de som just landat på Stockholm Arlanda Airport.

Nu har du som Expressens läsare möjlighet att rösta fram nästa Stockholmsprofil till porträttgalleriet.

Vem är din favorit? Rösta här nedan. Antalet röster som visas avser hur många som röstat totalt och omfattar rösterna på alla kandidater. 

Omröstningen är nu avslutad. Vinnaren presenteras inom kort

De nominerade är:

Anna Ekvall

Profilerad barnadvokat som tar ställning för och ger de svaga i samhället en röst. Ekvall är även en flitig debattör och har lyft en rad frågor som rör barns rättigheter. 

Vad har du på gång just nu?

– Jag har startat min egen advokatbyrå, Advokat Ekvall, med en unik inriktning på personer mellan 0-21 år!

 

Mari Jungstedt

Hon är utgiven i över 20 länder och har sålt drygt 5,5 miljoner böcker. Med sina spänningsromaner i Gotlandsserien om kriminalkommissarie Anders Knutas och Gran Canaria-serien, är Mari Jungstedt en av Sveriges mest framgångsrika deckarförfattare. 

Vad har du på gång just nu? 

– Jag har precis skrivit färdigt min 14:e kriminalroman i Gotlandsserien. Den heter ”Ett mörker mitt ibland oss” och kommer ut den första juni.

 

Tarik Saleh

Manusförfattare och regissör som nyligen vann fem guldbaggar för filmen "The Nile Hilton Incident", en film som även prisats internationellt. 

Vad har du på gång just nu?

– Jag är i Madrid och promotar "The Nile Hilton Incident", och så skriver på min nästa film.

 

Aino Jawo & Caroline Hjelt, Icona Pop

USA-baserad DJ- och popduo från Stockholm som även skördar framgångar utomlands. Genombrottsingeln "I Love It" har sålt tre gånger platina. 

Vad har ni på gång just nu?

– Vi sitter i studion och finslipar vårt kommande album! Snart åker vi till LA för att skriva mer musik.

 

Wilhelmina Hoffman

Överläkare och chef för Silviahemmet och Svenskt demenscentrum som engagerar sig för demenssjukas värdighet och rättigheter. 2017 fick hon utmärkelsen "Solstickepriset".  

Vad har du på gång just nu? 

– Vi håller på med en utbildning för att personer med utvecklingsstörning ska få kunskap om åldrande och demenssjukdomar. 

 

Malin Persson Giolito

Jurist och författare som skrivit både skön- och spänningslitteratur.  Rättegångsthrillern "Störst av allt" hyllades av kritikerna och en tv-serie baserad på romanen kommer att bli Netflix första originalserie på svenska. 

Vad har du på gång just nu? 

– Jag har fullt upp med lanseringen av min bok ”Störst av allt” som nyligen släpptes i Frankrike. Och så ligger jag hemma i soffan, äter smågodis, tittar på Netflix och låtsas skriva en ny roman.

 

Badou Jack

Proffsboxare från Stockholm, numera bosatt i Las Vegas – världsmästare i supermellanvikt mellan 2015 och 2017.

Vad har du på gång just nu? 

Min son Malik föddes nyligen och jag har börjat träna stenhårt inför min kommande match den 19 maj i Kanada mot Adonis Stevenson. 

Jag planerar att bli trefaldig världsmästare samt fortsätta att skriva historia.

 

Sabina Ddumba

Pop- och soulsångerska som debuterade 2014. Två år senare vann hon pris för ”Årets nykomling” på P3 Guld-galan. En internationell karriär börjar ta fart.

Vad har du på gång just nu? 

– Just nu skriver jag massa ny musik och planerar kring min sommarturné. Jag gör även planer för resten av året. Det är mycket på gång men jag är sjukt peppad!

Sedan 2005 sitter bilder på några av Stockholms mest välkända profiler på Arlanda. I den permanenta utställningen ”Welcome to my hometown” välkomnar bland annat kända skådespelare, sportprofiler, komiker, artister och företagare de anländande resenärerna till Stockholm.

Här syns exempelvis Björn Borg, Joel Kinnaman, Loreen och Tove Lo – för att inte nämna Drottning Silvia och Alfred Nobel. 

– Stockholm Arlanda Airport är ett fönster mot världen och flygplatsen är det första som möter våra utländska besökare. ”Welcome to my hometown” är ett levande galleri där kända stockholmare hälsar välkomna genom att ge en personlig bild av staden och vad den står för. Nu vill vi även ge svenska folket en chans att rösta fram en egen deltagare genom ”Folkets val” tillsammans med Expressen eftersom vi vet att det finns ett stort engagemang för alla som finns i galleriet, säger Linda Sjödin, kommunikationsdirektör på Swedavia. 

Rösta på Expressens sajt 

I omröstningen "Folkets val" har Expressens läsare nu chansen att rösta fram nästa person som ska figurera i utställningen. Porträttet kommer att hänga på utvalda platser i Terminal 2 och 5 på Arlanda. 

– Vi vill engagera våra läsare och här får de möjlighet att påverka vem som möter resenärerna på Arlanda. Det kompletterar också vårt tidigare samarbete med Swedavia, i dag sänds Expressen TV på Arlanda och ytterligare 8 svenska flygplatser, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. 

Lägg din röst på en av de åtta kandidaterna direkt på Expressens sajt och var med och välj vilken stockholmare som ska bli Sveriges nya ansikte utåt. Du kan rösta till och med den 18 april. 

Samtliga deltagare i tävlingen uppfyller de grundläggande kraven för att avbildas i ”Welcome to my hometown” – man måste vara född, bosatt eller verksam i Stockholm. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag