Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unikt samarbete för kvinnors rättigheter

Kasiva Mutua och hennes rytmer är efterfrågade på musikfestivaler runtom i världen, men i hennes hemland Kenya är det tabu för kvinnor att trumma.Foto: / CNN

Jämställdhet är ett av de globala mål som FN har fastslagit.

Men hur går egentligen utvecklingen?

CNN och Expressen TV inleder i dag en granskning av kvinnors rättigheter som kommer att pågå under hela 2018:

#AsEquals

Den gemensamma satsningen #AsEquals är ännu ett samarbete mellan den internationella nyhetskanalen CNN och Expressen TV, som är Sverige-exklusiv partner till CNN.

Reportagen från alla världens hörn kommer att publiceras i respektive mediebolags tv-kanaler, på sajter och i Expressens papperstidning.

Blathnaid Healy är Senior Editor på CNN Digital Worldwide och har tidigare själv rapporterat från länder som bland andra Kenya, Uganda, Rwanda och Rumänien. 

Nu är hon projektledare för #AsEquals som handlar om kvinnor rättigheter. 

– CNN glädjer sig åt att jobba med Expressen och sampublicera reportage. Samarbetet gör att dessa viktiga frågor och ämnen kommer att nå en ännu större publik, säger Blathnaid Healy.

Blathnaid Healy, projektledare för #AsEquals.

Thomas Mattsson: "Alltid varit viktigt"

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:

– Utrikesjournalistik med fokus på människorna mitt i händelsernas centrum har alltid varit viktigt för Expressen. Ett bra exempel är att vår reporter Magda Gad nyligen tilldelades ”Stora journalistpriset”, Sveriges Pulitzer-pris, som ”Årets förnyare”. 

– Tillsammans med CNN kommer vi nu att ge uppmärksamhet åt villkoren för kvinnor på platser som man kanske annars inte hör så mycket om.

Blathnaid Healy igen:

– Jämställdhetsfrågor bevakas ofta i den utvecklade världen, men inte lika mycket från de minst utvecklade länderna. CNN är hedrade av att ha valts ut av European Journalism Centre’s Journalism Grants, och fått stöd för att utöka rapporteringen så att fler kan ta del av engagerande och tankeväckande journalistik.