Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Underbara Clara värvas till Expressen

"Jag har bara väntat på att ni skulle inse min briljans och fråga mig", säger Clara Lidström om sitt nya uppdrag.
Foto: Linda Alfvegren

Nu blir stjärnbloggaren Clara "Underbara Clara" Lidström ny krönikör på Expressen.

– Jag har bara väntat på att ni skulle inse min briljans och fråga mig. Äntligen får jag sätta i gång, säger hon.

Som ny krönikör hoppas hon bland annat på att kunna ge ett lite mindre "stockholmifierat" sätt att se på saker.

Bloggaren och författaren Clara Lidström, även känd som Underbara Clara, har bloggat för både Västerbottens Folkblad och tidningen Amelia. Nu kommer hon också att bli krönikör för Expressen.

– Det känns fantastiskt kul att skriva för Expressen och er stora publik, säger hon.

Sin blogg "Underbara Clara" har hon drivit i tio år. Den är i dag en av Sveriges största bloggar och hon har fler än 55 000 följare på Instagram. På sin blogg skriver hon om allt ifrån inredning till miljöfrågor. Clara Lidström har även hunnit skriva sju böcker och varit sommarpratare i P1.

Hon har fått motta ett antal priser för sitt arbete och blev bland annat årets nyföretagare år 2013. Samma år fick hon också motta priset för Årets Miljöhjälte och priset delades ut av kungen.

"Förhoppningsvis lite mindre inskränkt"

Clara Lidström bor med sin man och två barn på Västerbottens landsbygd. Det är något som hon tror att hon kan ha nytta av nu när hon ska börja skriva för Expressen.

– Ett förhoppningsvis lite mindre inskränkt och stockholmifierat perspektiv på saker och ting. Som boende på den västerbottniska landsbygden är jag så långt ifrån smeten man kan komma. Att stå utanför och titta in kan vara ett ganska bra perspektiv för att få syn på saker, säger hon.

Tidigare i månaden valde författaren Alex Schulman att lämna Aftonbladet för att bli krönikör på Expressen. Expressens redaktionschef Magnus Alselind konstaterar:

– Vi har en stolt tradition av starka röster i Expressen, allt ifrån Astrid Lindgren och Evert Taube till dagens Britta Svensson och Leif GW Persson. Vi vill samla berättande som berör på många olika sätt och från vitt skilda röster.

– Clara Lidström är en bloggstjärna som dels ger ett välbehövligtperspektiv från långt utanför storstäderna, dels har intressanta infallsvinklar kring bland annat miljö, mat, tro, genus och arbete.