Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tycker du att vi har utsatt dig för en publicitetsskada?

Klas Granström, tillförordnad ansvarig utgivare. Foto: Olle Sporrong

Expressens uppdrag som snabb nyhetsförmedlare och grundlig granskare ska utföras samtidigt som vår journalistik är korrekt framarbetad och kvalitetssäkrad. Men blir något fel, då ska vi ställa saker till rätta.

Expressens nyhetsorganisation gör journalistik dygnet runt, året runt i ett stort antal kanaler och former. Och högt tempo, olika egenintressen, mänskliga faktorer och mer därtill gör att det alltid finns en risk för att det blir felaktigheter i våra publiceringar.

Om det sker ska vi vara den tidning som är mest generös med genmälen och rättelser samt ha största tydlighet i hur vi redovisar klander från Pressens Opinionsnämnd. Det är en ambition som funnits med tidigare chefredaktörer och så ska det vara även framöver.

Expressen rättar sig efter "Spelregler för press, TV, radio", som de etiska reglerna för mediebranschen heter och som pressens huvudorganisationer – Publicistklubben, Journalistförbundet, Tidningsutgivarna och Sveriges Tidskrifter samt våra svenska public service-bolag - står bakom.

Varje journalist ska känna till dessa etiska regler, och på Expressen är medarbetarna dessutom underställda en av Expressen formulerad kvalitetspolicy där vårt arbete och dess kvalitet regleras i stor detalj.

Men arbetet innebär som sagt utmaningar för journalisterna och Expressens publik består av människor som vi vill ska tolka och tycka kring det vi publicerar. Det kan resultera i att journalistiken ifrågasätts och ibland behöver prövas och den processen ska för Expressens läsare vara så enkel som möjligt.

Om du anser att vi genom vårt nyhetsarbete, vår granskning eller vårt berättande blivit utsatt för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.

Så anmäler du till Allmänhetens Pressombudsman

Om du är personligen berörd av en publicering på Expressen.se eller i Expressen, som namngiven eller utpekad, kan du anmäla tidningen.


Publiceringen ska normalt vara max tre månader gammal, och du kan anmäla per epost på po@po.se eller på Allmänhetens Pressombudsmans webbformulär eller genom att skriva till PO, Box 223 10, 104 22 Stockholm.

 

Läs mer om pressetik och PO-anmälningar hos Allmänhetens Pressombudsman.