Nu kan du se Expressen och Di:s tv-satsningar på samma kanalplats. Även prisbelönta SportExpressen TV kommer att ingå i kanalen som visas i Com Hem och Boxers utbud. Foto: EXPRESSEN
Nu kan du se Expressen och Di:s tv-satsningar på samma kanalplats. Även prisbelönta SportExpressen TV kommer att ingå i kanalen som visas i Com Hem och Boxers utbud. Foto: EXPRESSEN

”Troligen världsunikt att en tidning driver tre nyhets-tv-varumärken”

Publicerad

Nu kan du se Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV hos Com Hem och Boxer.

SportExpressen TV frivisas dessutom för alla tittare under det kommande VM:et i fotboll.

– Det är troligen unikt i världen att en tidning driver tre nyhets-tv-varumärken, säger Klas Granström, redaktionschef och chef för digitala medier på Expressen.

Expressen TV har sedan tidigare en plats i Com Hems utbud, på kanalplats 43. Nu får Expressen TV sällskap av SportExpressen TV (kanal 99) och Di TV (kanal 121).

Och kanalerna finns också på Boxerplattformen för användare med internetuppkopplade boxar.

Bella Levy, chef för Expressen TV är glad att fler personer nu kan ta del av innehållet.

– Vi gör alltid vårt yttersta för att leverera en underhållande, intressant och varierande sändning till våra tittare. Vi ser också video och live-tv som ett naturligt och väldigt bra komplement till text och stillbild. 

– För oss handlar framtidens nyhets-tv om att vara där det händer, när det händer - vare sig det handlar om en terrorattack eller jordbävning, ett fotbolls-VM, Eurovision Song Contest eller att Spotify börsnoteras, säger Bella Levy.

 

LÄS OCKSÅ: Mer nyhets-tv hos Com Hem och Boxer 

 

Bella Levy, chef för Expressen TV.Foto: Olle Sporrong

Expressen gör tv för moderna nyhetskonsumenter

Klas Granström, redaktionschef och chef för digitala medier på Expressen, menar att Expressen gör tv anpassad för dagens moderna nyhetskonsumenter.

– Det är troligen unikt i världen att en tidning driver tre nyhets-tv-varumärken - som vi gör med Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV - och är partner till världens främsta nyhetsbolag CNN.

– De senaste veckornas framgångar med den uppskattade och uppmärksammade partiledarduellen i Expressen TV:s Bara Politik och nylanseringen av SportExpressen TV är bara delar av en offensiv på tv-marknaden från Expressen. Det kommer mera, säger Klas Granström.

 

LÄS OCKSÅ: Nya duellen i Expressen tv: Annie Lööf i debatt mot Jimmie Åkesson 

 

SÅ SER DU EXPRESSEN TV, DI TV OCH SPORTEXPRESSEN TV – PÅ DIN VANLIGA TV

Nu kan du se Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV lika enkelt som du ser på SVT, TV4, CNN eller någon annan etablerad linjär tv-kanal.

Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV kan beställas från Com Hem på telefon 90 222 eller via www.comhem.se/paketerbjudanden.

Kanalerna kan också beställas på telefon 0771-21 10 00 eller via www.boxer.se.

 

■ COM HEM: Com Hem, landets största tv-operatör distribuerar nu Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV i alla digitala tv-boxar som klarar HD – som Com Hems gamla tv-boxar, Tivoboxen samt Com Hem TV Hub.

Det går också att se Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV på plattformen Com Hem Play (både webb och appar, Chromecast och Airplay).

 

■ BOXER: Om du har Boxer som operatör kan du se Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV via smartboxen som är uppkopplad mot internet, samt Boxer TV Hub som lanseras snart.

Det går även att se Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV på digitala plattformen Boxer Play (både webb och appar, Chromecast och Airplay).

 

■ KANALPLATSER: Expressen TV finns på kanalplats 43, både hos Com Hem och Boxer.

SportExpressen TV finns på kanalplats 99 hos Com Hem och 49 hos Boxer.

Di TV finns på kanalplats 121 hos Com Hem, och kanalplats 45 hos Boxer.

 

■ KANALPAKET: Hos Com Hem finns Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV i guldpaketet. Det finns även möjlighet att köpa dem separat.

Hos Boxer finns Expressen TV, SportExpressen TV och Di TV i Mix- och Maxpaketen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag