Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ta chansen – bli Google-praktikant på Expressen

På Expressen arbetar utveckling, analys och redaktion i nära samarbete. Foto: OLLE SPORRONG
Emelie Jönsson var praktikant på Expressen förra sommaren.Foto: Privat

Studenter inom tech, design eller journalistik – se hit! Nu har du chansen att söka sommarens roligaste jobb, som Google-praktikant på Expressen

Här får du jobba datadrivet med nya spännande initiativ och bidra till utvecklingen av Expressens digitala innehåll. Dessutom innebär praktikplatsen en inspirationsresa till Bryssel. 

– Så många drivna och häftiga personer på samma ställe, jag blev jätteinspirerad, säger Emelie Jönsson som gjorde praktiken 2018. 

Det är fjärde året i följd som Expressen kan erbjuda en betald praktikplats via Google News Initiative Fellowship.

Passa på att söka, du som studerar eller nyligen tagit examen inom journalistik, tech, dataanalys eller design! Som Google-praktikant på Expressen får du chansen att arbeta kreativt och utveckla dina kunskaper om mediebranschen och digitalisering.

Praktikplatsen kan ge en bra start på en framtida karriär inom mediebranschen. Som praktikant inom ramen för Google News Initiative Fellowship får du möjligheten att arbeta sida vid sida med experter inom flera områden, såsom journalister, analytiker utvecklare och designers. 

”En riktigt bra sommar”

Expressen är ett modernt mediehus som varje vecka når över 5 miljoner svenskar bara i mobilen. Vi är ledande inom utvecklingen i digitalt berättande, utveckling, tv, sociala medier och SEO. På Expressen utveckling finns ett uttalat mål: Att vara Sveriges modigaste utvecklingsavdelning. 

Rollen som Google-praktikant kommer att skräddarsys utifrån vilket område du studerat. Tidigare praktikanter har studerat till exempel journalistik, UX-design och utveckling. Räkna med att få jobba datadrivet med nya, spännande initiativ inom berättande och nyheter.

Sommaren 2018 gjorde Emelie Jönsson, då student inom industriell ekonomi vid Linköpings universitet, praktik. 

– Jag hade en riktigt bra sommar på Expressen! Jag satt som en del i ett av utvecklingsteamen och fick fin inblick i hur arbetet funkade, vilket jag tyckte var toppen.

Kickoff i Bryssel 

Förutom möjligheten att jobba på Sveriges bästa tidning får man som Google-praktikant åka på kickoff i Bryssel. 

Resa och uppehälle betalas av European Journalism Centre och på resan får man träffa andra praktikanter från hela Europa inom Google News Initiative Fellowship. Utbyte av erfarenheter och en hel del verktyg på vägen ut i arbetslivet utlovas. 

Så söker du

Lämna din ansökan via Googles formulär som du hittar här

Praktiktiden är åtta veckor och planeras in någon gång mellan juni-oktober beroende på vad som passar den sökande bäst. 

Sista ansökningsdag är den 30 mars 2020. Expressen behandlar ansökningarna löpande. 

Praktikplatsen är betald och sker i Stockholm samt under en tvådagars kickoff i Bryssel. 

Viktiga datum

30 mars 2020: Sista ansökningsdag (men ansökningar behandlas löpande).

29-30 maj 2020: Kickoff i Bryssel tillsammans med praktikanter från hela Europa. 

Juni-oktober 2020: Åtta veckors praktiktid.