Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort tack! Expressen slår historiska rekord

Vad gillar du bäst i Expressen och varför? Mariana Rosdahl, 36, redovisningskonsult, Tenhult: ”Jag gillar framför allt Kulturen och Nöjet. Jag och mina barn brukar läsa om de olika artisterna inför melodifestivaltävlingarna. Dessutom gillar jag att avdelningen Mitt Kök på Expressen har bra inspiration med olika matrecept.”
Foto: JOHANNA SVENSSON
Vad gillar du bäst i Expressen och varför? Issa Almatar, 19, undersköterska, Habo: ”Jag har Expressens nyhets-app och brukar gå in och läsa de senaste nyheterna där. Det är mest allmänna nyheter jag följer, just nu har jag mest läst om händelse-utvecklingen i Vetlanda.”
Foto: JOHANNA SVENSSON
Vad gillar du bäst i Expressen och varför? Jonas Sommansson, 56, lärare, Vetlanda: ”Jag läser framför allt nyheterna, oftast både morgon och kväll. Nu känns det som att jag går in och kollar er i mobilen varje minut då jag vill veta senaste nytt om Vetlanda, eftersom jag är därifrån.”
Foto: JOHANNA SVENSSON
Vad gillar du bäst i Expressen och varför? Lauren Lamptey, 18, student, Lund: ”Jag följer mest Expressens hälso-avdelning. Nöjet brukar jag också kolla. Men det är roligt att det är så många olika, blandade ämnen ni skriver om.”
Foto: JOHANNA SVENSSON

Tack till dig som läser och tittar på Expressen!

Varje vecka väljer du och över 5,4 miljoner andra oss som nyhetskälla i mobilen – aldrig tidigare har Expressen haft så många läsare.

De senaste siffrorna över hur Expressens publik utvecklas kommer från Orvesto. Mätföretaget Kantar Sifo sammanställer varje månad målgruppsmätningar för Sveriges största nyhetskällor och i januari slog Expressen flera rekord. 

Januari var en månad där flera stora nyhetshändelser, granskningar och reportage lockade läsarna till Expressen. Några av de mest lästa texterna handlade om USA:s presidentbyte och stormningen av Kapitolium, att rapparen Yasin greps och häktades för stämpling till människorov, Expressens avslöjande – och fortsatta rapportering – om Dan Eliassons resa till Kanarieöarna samt den granskande reportageserien på temat ”Våldtagen av pojkvännen”.

Miljontals läsare väljer Expressen

I januari nådde Expressen 5 405 000 läsare i mobilen per vecka – en ökning med 78 000 jämfört med tidigare högstanotering. Det är också den näst högsta siffran som någonsin uppmätts av en svensk tidning.

Per dag innebär det att Expressen har 3 238 000 unika läsare, vilket också är ett nytt rekord, och en ökning med 47 000 individer jämfört med tidigare toppnotering. Den totala räckvidden digitalt var i januari 5 699 000 unika läsare per vecka - också det ett rekord.


Trump-anhängare stormade Kapitolium när Joe Biden skulle godkännas som ny president.
Expressen avslöjade att MSB:s tidigare generaldirektör, Dan Eliasson, rest till Kanarieöarna – trots den pågående pandemin.
I en serie reportage kunde Expressen berätta om kvinnor som blivit våldtagna av sina pojkvänner.

LÄS MER: Här hittar du mer innehåll från Expressen Premium
Karriär & Pengar
Träning & Hälsa
Kost & Kropp
Reportage & Granskning
Brott i Sverige
Sex & Relationer