Ställ dina frågor om Expressen

Publicerad
Uppdaterad

Har du en fundering eller åsikt du vill vädra? Skicka in din insändare.

Eller vill du veta något om Expressen?

Fråga – så svarar vi direkt i tidningen.

Skriv en insändare i Expressen

Är du upprörd, glad eller arg över något? Dela med dig av dina åsikter!
Skicka in din insändare till Expressen så kan den bli publicerad i Läsarnas Expressen. Läsarnas Expressen hittar du varje dag på sidan 5 i papperstidningen.
Maila din insändare till:
insandare@expressen.se

Tips! Skriv kort – då är det större chans att den kommer med. Våra längsta insändare är på 1400 tecken inklusive blanksteg och de kortaste på 540 tecken.
Du kan även skicka ett sms till 72 200. Inled med EXP INS och skriv därefter din insändare. Max 160 tecken.

Fråga Expressen

Vad vill du veta om Expressen?
Varje dag får vi frågor om Expressen. Varifrån får Expressen sina nyheter? Har Expressens sportreportrar något favoritlag? Hur tänkte Expressen när vi publicerade namnet – eller inte publicerade namnet - på en brottsling eller ett brottsoffer? Varför skriver Expressen så mycket om Melodifestivalen? Vilken tidning har sålt mest?

Nu kan du fråga Expressen – och få svaret i tidningen.
Under "Fråga Expressen", på avdelningen Läsarnas Expressen i papperstidningen, svarar olika reportrar och chefer på det du undrar om.

Mejla din fråga till:
fragaexpressen@expressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag