Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Specialprogram av ”Bara politik” om Socialdemokraterna

Daniel Färm, chef för tankesmedjan Tiden, som drivs gemensamt av Socialdemokraterna, LO och ABF. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG.
Carl Tham (S). Foto: ROBBAN ANDERSSON
Lawen Redar, riksdagsledamot (S). Foto: Riksdagen.

På torsdagen sänder Expressen TV ett extrainsatt "Bara politik" på temat Socialdemokraterna. Till programmet har Expressens krönikör Lotta Gröning bjudit in en rad spännande S-profiler som vrider, vänder och debatterar partiets vägval och utmaningar. 

Bollen om regeringsmakten ligger just nu hos Stefan Löfven (S) och just nu sker förhandlingar med både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) om den kommande regeringsbildningen. Detta sedan de båda liberala partierna öppnat upp för att släppa fram honom som statsminister – mot en rad hårda krav. 

Men kommer S vara beredda att ta den "högersväng" som i så fall skulle krävas – och vad skulle det innebära för partiet? Och hur viktig är egentligen regeringsmakten för S? 

Lotta Gröning, krönikör på Expressen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Med anledning av detta sänder Expressen ett specialprogram av "Bara politik" – där all fokus läggs just på socialdemokratins historik, vägval och utmaningar. Expressens krönikör Lotta Gröning har bjudit in en rad gäster, som alla på ett eller annat sätt har kopplingar till S, till programmet. 

Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten, gästar kvällens program. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

– Den socialdemokratiska rörelsen är i kris i Sverige och i Europa, mycket till följd av en högersväng. Men överlever Stefan Löfven en högervridning? Åsikterna inom partiet är delade. Därför har jag bjudit in erfarna socialdemokrater som kan ge flera perspektiv, säger Lotta Gröning. 

Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka. Foto: EMMALISA PAULY

Några av gästerna som kommer till programmet är Helle Klein, chefredaktör på tidningen Dagens Arbete, riksdagsledamoten Lawen Redar (S), Daniel Färm, chef för tankesmedjan Tiden, Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten, den tidigare S-ministern Carl Tham samt Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka. 

Efter varje programpunkt sammanfattar och analyserar krönikören Lotta Gröning och programledaren Karolina Skoglund det mest spännande. 

Programmet sänds klockan 19.00 på Expressen TV. 

Helle Klein, chefredaktör på tidningen Dagens Arbete, gästar kvällens "Bara politik". Hon var tidigare bland annat politisk chefredaktör på Aftonbladet och politisk chefredaktör i socialdemokratiska Örebro-Kuriren. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!