Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sök Sveriges roligaste sommarvikariat hos oss

Nu söker vi sommarvikarier till Expressen i Stockholm, på GT i Göteborg och Kvällsposten i Malmö.
Foto: OLLE SPORRONG
Vi riktar oss till hela svenska folket. Expressen har fem miljoner läsare och tittare – varje vecka. 111 000 prenumererar på vår Premiumtjänst och 1,3 miljoner tittar på vår tv varje dag.
Expressen är ett av landets ledande mediehus som är i gång dygnet runt alla dagar om året.
Foto: OLLE SPORRONG

Nu söker vi sommarvikarier till Sveriges roligaste jobb på Expressen i Stockholm, på GT i Göteborg och Kvällsposten i Malmö.

Expressen söker reportrar, printredigerare, webbredaktörer, liveredaktörer och sändningsproducenter. 

Jobben finns på avdelningarna nyheter, sport, Premium, nöje/sociala medier/ung målgrupp och Expressen TV med placering på redaktionen i Stockholm.

Till redaktionerna i Göteborg och Malmö söker vi reportrar till nyheter och sport.

För dig som vill söka sommarjobb / vikariat

Du kan självklart söka på flera redaktioner. Längre ner ser du hur.

Kan du börja tidigare? Sök direkt – några vikariat börjar redan i vår.

Sista dag för ansökan är 28 februari.

Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande. Även du som har sökt jobb hos oss förut är välkommen att söka. Våra behov skiftar från år till år och du har säkert skaffat dig ny erfarenhet.

Tidigare arbete på en eller flera nyhetsredaktioner är ett krav.

Vi värdesätter medarbetare som kan tillföra flera perspektiv, som har olika erfarenheter och du får gärna tala eller förstå flera språk.

Om Expressen

Expressen är ett av landets ledande mediehus som är i gång dygnet runt alla dagar om året.

Hos oss når du många! Vi riktar oss till hela svenska folket. Expressen har fem miljoner läsare och tittare – varje vecka. 111 000 prenumererar på vår Premiumtjänst och 1,3 miljoner tittar på vår tv varje dag.

Vi värnar våra medarbetares stora engagemang och litar på att alla gör sitt bästa för våra läsare och tittare. Tillsammans skapar vi journalistik med sting och berättar så det berör.

Mer om rollerna  

REPORTRAR: Till nyhetsredaktionerna, sporten, Premium- och nöje/sociala medier/ung målgrupp-redaktionen. 

Du ska kunna skriva rakt men också personligt och vara noggrann, envis och ha bred allmänbildning. 

WEBBREDAKTÖRER: Till avdelningarna nyheter, sport, Premium och ung målgrupp. Erfarenhet av webbpublicering är ett krav och kunskaper i Photoshop är meriterande.

EXPRESSEN TV: Som videoreporter bör du vara snabb och tycka om att arbeta under tidspress. Du måste kunna hantera kamera och redigering. Videoreporter arbetar ofta i enmansteam och sänder mycket live från fältet. Vana från att arbeta i redaktionella system för bild-, text- och ljudhantering (exempelvis Premiere, Photoshop, After Effects) är nödvändig. 

Som webb-tv-redaktör ska du kunna redigera inslag och ha erfarenhet av webbpublicering.

Vi söker också sändningsproducenter, för arbete med tv-tekniken i våra kontrollrum, och liveredaktörer. Erfarenhet av livesändningar är meriterande.

PRINTREDIGERARE: Vi söker kvalitetsmedvetna nyhets- och sportredigerare med erfarenhet från kvälls- och nattarbete med högt nyhetstempo. Vi jobbar i InDesign. Vikariat endast i Stockholm.

SÖK HÄR:

Expressen 

GT

KvP

VI JOBBAR PÅ EXPRESSEN

Foto: ANN JONASSON LIGNERCRONA

Elin Jönsson

Ålder: 28 år

Yrke/uppdrag på tidningen: Livereporter på Expressen TV

Ort: Stockholm

– Om du älskar att vara i händelsernas centrum är Expressen TV rätt ställe att arbeta på. Min adrenalin-nerv blir dagligen matad med spännande nyhetshändelser och jag uppskattar det stora ansvaret jag får på fält genom att vara mitt eget enmansteam där jag själv kan vara drivande i mitt arbete. Vid breaking news är Expressen TV på plats, och det vill jag fortsätta att bidra till.


Kassem Hamadé 

Yrke/uppdrag på tidningen: Utrikeskorrespondent baserad i Beirut. Bevakar krigsdrabbade länder och terrorism.

Ort: Beirut, Libanon. 

– Jag har varit i östra Kongo under det blodiga kriget, på jordbävningsdrabbade Haiti, i inbördeskriget i Syrien och jag har träffat IS-ledarens hustru och gjort exklusiva intervjuer med Baschar al-Assad. Men också besökt en tävling mellan pappor som samlades på Kungsträdgården i Stockholm under namnet ”Vem är snabbast på blöjbyte?”. 

Expressen är en arbetsplats som erbjuder obegränsade möjligheter för att vidga ens vyer och få göra journalistik över hela jordklotet. 


Foto: STINA STJERNKVIST

Thea Mossige-Norheim

Ålder: 29 år

Yrke/uppdrag på tidningen: Nyhetsreporter på Breaking news-desken

Ort: Stockholm

– Vi som jobbar på breaking-desken har ett stort uppdrag i att hantera allt som händer i världen under en dag. Det kan kännas som ett hisnande stort ansvar om man tänker på det, men när det är nyhetsläge jobbar vi verkligen som ett lag och hjälper varandra för att vara bäst i Sverige på det ämnet. Då känner vi nog alla att vi har ett väldigt viktigt jobb i att ge läsarna snabb information och förståelse. Det finns en stor nyfikenhet på omvärlden hos Expressen. Vi vill visa hur saker ser ut med människors egna upplevelser i centrum. 


Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Noa Bachner

Ålder: 32

Yrke/uppdrag på tidningen: Reporter och krönikör på sportredaktionen

Ort: Stockholm

– Jag började på Expressen efter ett sommarvikariat och har världens roligaste jobb. Ingen vecka är den andra lik: Jag bevakar fotbolls-VM, rättegångar, granskar konstiga sponsoravtal och fryser framför en allsvensk guldstrid.


Foto: Privat

Ebba Larsson

Ålder: 23 

Yrke/uppdrag på tidningen Reporter: Ung målgrupp

Ort: Stockholm

– Det finns många anledningar till att jag trivs på Expressen. Det är roligt, spännande, lärorikt och fartfyllt! Ingen dag är den andra lik, man får möjlighet att utvecklas i sin roll och testa nya saker.


Foto: OLLE SPORRONG

Victor Malm

Ålder: 30 år

Yrke/uppdrag på tidningen: Kulturredaktör

Ort: Stockholm

– Jag vågar påstå att ingen annan tidning är lika pigg. Ena dagen står man utanför tingsrätten och kommenterar ett upphovsrättsmål, nästa sitter man bakom skrivbordet och gräver ned sig i det senaste inlägget i kulturdebatten. Fart, fläkt, utan att någonsin tumma på allvaret i uppgiften. Det är perfekt.


Vi svarar på dina frågor

Johanna Cardell, planeringschef

johanna.cardell@expressen.se

Anders Wahlund, personalredaktör

anders.wahlund@expressen.se

Bella Levy, chef Expressen TV 

bella.levy@expressen.se

Emma Malmlöf, chef ung målgrupp

emma.malmlof@expressen.se 

Kalle Forssell, SportExpressen

kalle.forssell@expressen.se

Johanna Odlander, chef Premium

johanna.odlander@expressen.se

Sanna Wikström, tf redaktionschef på GT 

sanna.wikstrom@gt.se

Lovisa Åkesson, tf redaktionschef på Kvällsposten

lovisa.akesson@expressen.se

Tobias Hellström, verksamhetschef, Marieberg Media

tobias.hellstrom@mariebergmedia.se


Facklig kontakt

Jan Spångberg, klubbordförande Expressens journalistklubb

jan.spangberg@expressen.se 

Kom och jobba med oss sommaren 2021!