Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så bevakar Expressen TV mellanårsvalet i USA

"Känns väldigt naturligt för oss att sända och rapportera mycket om mellanårsvalet", säger Expressens tv-chef Bella Levy. Foto: OLLE SPORRONG
Framtiden för Donald Trumps inflytande i den amerikanska politiken de kommande två åren avgörs på tisdag. Foto: SHOLTEN SINGER / AP TT NYHETSBYRÅN

14 timmar live-sändning, mängder med experter och hela tiden den senaste uppdateringen om det politiska läget: Expressen TV bevakar det amerikanska mellanårsvalet med dunder och brak.

– I dag bevakar vi president Trump och utvecklingen i USA på daglig basis och därför känns det också väldigt naturligt för oss att sända och rapportera mycket om mellanårsvalet, säger Expressens tv-chef Bella Levy. 

Tisdag den 6 november avgörs hur den amerikanska politiken kommer att se ut de kommande två åren – och hur mycket som president Donald Trump kommer att kunna säga till om. I mellanårsvalet strider demokrater och republikaner om makten i de två kamrarna, representanthuset och senaten. Och Expressen TV låter inte detta gå obemärkt förbi. 

I en 14 timmar lång maratonsändning kommer Expressen att ge de allra senaste nyheterna till tittaren – hela vägen fram till valresultatet. Sändningen är en samsändning med Di TV där Anna Herdenstam och Jon Åsberg är programledare för att senare avbytas av Ylva Johansson och Jennie Pierrou. 

"Intresset är stort hos våra tittare"

 – Intresset för USA och politiken i landet är stort hos våra tittare och vi har sett hur det har ökat sedan det amerikanska valet 2016. Då sände vi live-tv under nästan tre dygn i sträck. Ingen var heller riktigt förberedd på utgången vilket också resulterade i att engagemanget från våra användare fortsatte och höll i sig, säger Expressens tv-chef Bella Levy. 

– I dag bevakar vi president Trump och utvecklingen i USA på daglig basis och därför känns det också väldigt naturligt för oss att sända och rapportera mycket om mellanårsvalet.

Till hjälp under sändningen kommer en mängd experter att medverka som kan hjälpa till att förklara läget i politiken. Dessutom har Expressen flera utsända, Anne-Sofie Näslund, korrespondent som är i New York, Frida Wallnor, korrespondent för Di TV i Florida, K-G Bergström, politisk kommentator på plats i Washington och Johan Eriksson, korrespondent i New York, på plats. 

 

Urval av gäster under sändningen

20.20 Olle Wästberg, diplomat och publicist, tidigare politiker (L)

20.30 Robert Bergqvist, chefsekonom SEB

21.00 Arne Bigsten, professor i utvecklingsekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg

21.30 Paul Ronge, PR-konsult

21.30 Elinor Falkman, retoriker

21.00 Frida Stranne, USA-kännare

22.00 Niklas Swanström, säkerhetschef på FOI

22.30 Olof Larsson, doktorand i statsvetenskap

22.30 Michael Livijn, chefstrateg Nordea

23.00 Bengt Johansson, professor

23.30 Anne Throne Holst, VD svensk/amerikanska handelskammaren i NY och svensk/amerikansk politiker

00.00 Andreas Utterström, USA-expert

01.00 Sören Holmberg, professor i statsvetenskap

Gäster under morgonen den 7/11:

04.00 Mats Larsson, utrikesredaktör på Expressen

08.30 Frida Stranne, forskare och krönikör på Expressen

09.00 Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!