Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rekordmånga väljer att läsa Expressen

Expressens reporter David Baas fick Stora journalistpriset. Foto: OLLE SPORRONG
BERÖRANDE HISTORIER. Reportern Johanna Karlsson kommer under våren att rapportera från mindre orter runtom i Sverige om stora politiska händelser som får konsekvenser och leder till konflikter. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Exklusiva reportage. Magda Gad rapporterar från Afghanistan. Foto: MIKAEL SJÖBERG

Prisvinnande journalistik.

Berättande som berör.

Utrikesrapportering i världsklass.

Och först med de senaste nyheterna.

Fler än någonsin väljer att läsa Expressen och 2019 inleddes med flera trafikrekord.

Expressen fortsätter den urstarka trafikutvecklingen. Under helåret 2018 ökade den digitala trafiken med 34,9%. I snitt genererade användarna 42 miljoner fler visningar per vecka än föregående år.

Samtidigt fortsatte Expressen att plocka marknadsandelar mot Aftonbladet med en rekordandel i den största plattformen – mobilen – på 49,1%.

Expressens publik i mobilen växte under 2018 med 22,6%, jämfört med en genomsnittlig vecka 2017. Aftonbladet växte under samma period med 7,7 %.

– Allt fler ser Expressen som sin självklara nyhetstjänst och ökningen är ett tydligt besked från publiken om vem som är mest relevant i dag. Det speglar det vi är bäst på, snabbhet, relevant innehåll och en stor kunskap om publikens behov, säger Kajsa Zetterholm, redaktionell analyschef.

Även det nya året inleddes med succétrafik och flera trafikrekord.

Bland annat i totala visningar som uppgick till 198 miljoner vecka 1.

Rekordhöga siffror

Rekordhöga siffror noterades även för antal sidvisningar med 151 miljoner samt antal sidvisningar i Expressens huvudapp.

– Samtidigt ser vi att en rad engagemangsmått som lästid, spenderad tid på video och sidvisningar per besök hela tiden ökar kraftigt. Vi ser en ökning av både lojala och nya användare som vill ta del av mer och mer innehåll per besök, säger Karin Skogh, chef för digital publicering.

Under 2018 belönades Expressens journalistik med flera priser. Expressens undersökande reporter David Baas fick ta emot Stora journalistpriset för sina avslöjanden om Sverigedemokraterna och anonyma näthatare.

Expressens krigskorrespondent Magda Gad har bland annat prisats med TV-priset Kristallen för sin nyskapande krigsdagbok. Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM

Expressens krigskorrespondent Magda Gad prisades med TV-priset Kristallen för sin nyskapande krigsdagbok samt med European newspaper award för sin unika krigsrapportering från Irak, Syrien och Jemen. Expressen tog också hem Kristallen för Årets fakta och nyhetsbevakning.

 

LÄS MER: Här hittar du Magda Gads reportage 

 

I december 2018 lanserades också Expressen Premium – en tjänst för den som vill ha ännu mer av det bästa innehållet från Expressen. Bland annat kunde Premium-läsarna ta del av en rad exklusiva reportage från Magda Gad och stjärnfotografen Niclas Hammarström som fick enormt genomslag.

Beredda att betala

– Det visar att våra läsare verkligen är beredda att betala för kvalitetsjournalistik, vilket är mycket glädjande, säger Johanna Odlander chef för Expressen Premium.

BERÖRANDE HISTORIER. Reportern Johanna Karlsson kommer under våren att rapportera från mindre orter runtom i Sverige om stora politiska händelser som får konsekvenser och leder till konflikter. Foto: ALEX LJUNGDAHL

 

Först med senaste nytt

– Expressen levererar nyheterna snabbt i alla kanaler, det hörs ju på namnet och det har vi gjort från den första tidningen 1944 till nyhetspushen i din läsplatta eller mobiltelefon i dag, säger Magnus Alselind, redaktionschef med ansvar för nyhetsarbetet.

 

– När gränsen mellan nyheter och åsikter suddas ut i ett polariserat debattklimat, där många vill saluföra just sin sanning, kommer Expressens linje i nyhetsarbetet fortsatt vara att ge dig flera perspektiv och lyfta fram information som ger dig underlag att välja själv – extra viktigt i ekonomiskt tuffa tider för medier när det annars kan bli affärsmässigt lockande att finansieras av publik som kommer för att få sin förutbestämda åsikt bekräftad.

 

Berättande som berör

Johanna Karlssons reportage från Blekinge om två kriminella bröder som inte kan utvisas blev en av förra veckans mest lästa artiklar och fick stort genomslag i samhällsdebatten, bland annat i SR:s Studio Ett och på flera ledarsidor.

Johanna Karlsson kommer under våren rapportera från mindre orter runt om i Sverige om stora politiska frågor som får konsekvenser, och leder till konflikter, ute i kommunerna.

– Johanna Karlsson är en unik reporter som berättar historier man inte får någon annanstans. Det är berättande som både berör och upprör och framför allt, låter läsaren tänka själv, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

 

Innehåll och användarna i fokus

Fler än någonsin tar del av Expressens innehåll och 2019 inleddes med flera trafikrekord, bland annat i totala visningar, sidvisningar och appanvändande. 

– Samtidigt ser vi att en rad engagemangsmått som lästid, spenderad tid på video och sidvisningar per besök hela tiden ökar kraftigt. Vi ser en ökning av både lojala och nya användare som vill ta del av mer och mer innehåll per besök, säger  Karin Skogh, chef för digital publicering. 

– Vi fortsätter att fokusera på användarna, prestanda, utveckling kring vårt starka innehåll och att vara den primära nyhetskällan. Att allt fler väljer Expressen är ett kvitto på vårt fokuserade samarbete mellan redaktion, analys, utveckling och annons. 

LÄS MER: Här hittar du fler reportage från Expressen

 

 

Expressen TV

– Expressen TV rapporterar, uppdaterar och informerar dig om tittar om nyhetsläget precis just nu, säger Bella Levy, chef Expressen TV. 

– Vi är där det händer, när det händer och vi ger dig det absolut senaste, så snabbt som möjligt. Våra framåtlutande, snabba och kvalitativa rapporteringar har bland annat gett oss två av Kristallens tv-priser. Vi arbetar ständigt för att utveckla och förhöja upplevelsen för dig som tittar.

 

Expressen Premium

Strax före jul lanserades Expressen Premium  en ny tjänst med innehåll för den som vill ha mer av det bästa från Expressen.

Först ut i Premium var en rad exklusiva reportage från krigskorrespondenten Magda Gad och stjärnfotografen Niclas Hammarström som lät afghanska kvinnor visa vad män gör med deras kroppar.

– Afghanistan är det farligaste landet för kvinnor enligt FN och reportagen väckte enormt engagemang hos våra läsare. Det visade att människor verkligen är beredda att betala för kvalitetsjournalistik, vilket är mycket glädjande, säger Johanna Odlander som är chef för Expressen Premium.

 

MER AV ALLT – SÅ GÖR DU FÖR ATT SKAFFA PREMIUM:

1. Gå till www.expressen.se/premium/om-premium 

2. Klicka på knappen ”Starta Premium gratis nu” och gå igenom stegen för att registrera ditt köp.

3. Nu är du premiumanvändare.

 

Varför läser du Expressen i din telefon? 

Judith Leman Åkesson, 53, fritidspedagog, Solna: ”För att Expressen är så lättåtkomlig i mobilen. Som man ändå alltid håller på med.” Foto: Janne Åkesson/Swepix
Gunnar Lindberg, 61, statstjänsteman, Stockholm: ”För att jag gillar att läsa nyheterna nästan i realtid. Gillar att appen är snabb.” Foto: Janne Åkesson/Swepix
Gittelina Pazur, 54, handledare, Enskede: ”Jag använder appen som är enkel att använda.” Foto: Janne Åkesson/Swepix

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!