Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Favorit i repris: Leder Mammagalan även i år

Foto: OLLE SPORRONG

Den 26 maj – på mors dag – hyllar vi världens mammor i kanal 5 och Expressen TV. 

Nu är det klart att Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam leder Mammagalan även i år. 

– Det är viktigt att hjälpa mammor eftersom vi då indirekt hjälper barnen som är de som far mest illa om mamman inte finns där, eller inte har möjlighet att ge dem mat, kläder och värme, säger Pernilla Wahlgren. 

Galan för världens mammor görs till förmån för Läkarmissionens arbete. Precis som i fjol är Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam programledare för galan. 

– Läkarmissionen gör ett fantastiskt arbete i utsatta delar av världen. Deras fokus på kvinnor, mammor och barn är otroligt viktigt. Det är kvinnorna och mammorna som kan göra de stora förändringarna i världen, säger Sofia Wistam och fortsätter: 

– Vi vill också fokusera på deras arbete för säkra förlossningar, arbete mot könsstympning och arbetet med att hitta nya trygga hem till föräldralösa barn. Själv har jag precis varit i Rumänien och sett hur barn och familjer lever under fruktansvärda omständigheter. Men jag såg också hur man som månadsgivare hos Läkarmissionen verkligen kan göra skillnad.

Sofia Wistam.Foto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com / Kanal 5

”Effektivt satsa på mammor” 

Mammagalan direktsänds i Kanal 5 och i Expressen TV och kommer att bli en kväll fylld av värme, glädje och hopp för mammor världen över. 

– Att mammor är viktiga vet alla vi som har varit barn, eftersom mammor står för mycket av tryggheten i livet. Det gäller här hemma och ute i världen. Forskning visar också att bistånd blir effektivt när man satsar på mammor, för när mammor får ett bättre liv får även deras barn det bättre, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare för Läkarmissionen.

Pernilla WahlgrenFoto: Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com / Kanal 5

”Känns stort”

Expressen delar precis som förra året ut Stora Mammapriset på galan, till två mammor som gjort något extra för någon som behöver det. Både Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren ser fram emot att dela ut priset igen. 

– Det känns stort, hedrande och mycket roligt, säger Pernilla Wahlgren. 

HJÄLP MAMMOR I UTSATTHET

Mammor har en nyckelroll när det kommer till hållbar förändring. En stark och självständig mamma är det bästa stöd ett barn kan ha. När en mamma får utbildning och kan försörja sig satsar hon på barnen och därmed också på framtiden. Vill du hjälpa mammor i utsatthet att förändra framtiden för sig och sina barn? Bli månadsgivare hos Läkarmissionen! Gå in på lakarmissionen.se/mamma