Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Patrik Lundberg ny kolumnist i Expressen

Expressen värvar journalisten och författaren Patrik Lundberg.
Foto: OLLE SPORRONG

Expressen värvar journalisten och författaren Patrik Lundberg som ny kolumnist.

Tidigare har han medverkat i bland annat Aftonbladet.

Genom historien har bland andra Evert Taube och Astrid Lindgren skrivit i Expressen.

Expressen har de senaste åren ånyo blivit Sveriges mest sålda kvällstidning och tagit stora marknadsandelar digitalt mot Aftonbladet som tidigare var klart ledande, under 2018 nåddes rekordet 49,1 procent för Expressen i mobilen.

En viktig del av att så många berörs av Expressen är de starka rösterna. Framöver kommer Patrik Lundberg att vara en av dem.

Patrik Lundberg till Expressen

– Journalistik handlar ytterst om berättande. Storyn flyger först när texten berör läsarna. Språket och jag är som två boxare i sista ronden. Vi håller om varandra för att inte falla, säger Patrik Lundberg om sitt skrivande.

Angående bytet till Expressen, tillägger han:

– Expressen är journalistikens Malmö FF. Smuk som et stjerneskud, som vi säger nere i Skåne.

Alex Schulman och Jenny Strömstedt skriver i Expressen

Tidigare har Alex Schulman och Johan Hakelius lämnat Aftonbladet för Expressen. Även Jennifer Wegerup är numera kolumnist i Expressen, tillsammans Cecilia Hagen, Lars Lindström Leif GW Persson, Britta Svensson och Jenny Strömstedt.

– Patrik Lundberg är en strålande stilist och en av de där ambitiösa kolumnisterna som alltid anstränger sig för läsarens skull. Hans utblick i Sverige är också ovanlig och kommer tillföra Expressen nya perspektiv, säger Karin Olsson, ställföreträdande ansvarig utgivare och kulturchef.

Patrik Lundberg, född 1983, är uppvuxen i Sölvesborg och debuterade 2013 med sin självbiografiska bok "Gul utanpå". Hans senaste bok är "Berättelsen om Sverige: texter om vår demokrati".

Patrik Lundberg kommer också att medverka på kultursidan i Expressen.