Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

På mors dag hyllar vi världens mammor

Stora Mammaprisets ordförande i jurygruppen om nomineringarna.
Sofia Wistam & Pernilla Wahlgren kommer att leda mammagalan även i år. Foto: OLLE SPORRONG
Programledarna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Foto: MAGNUS RAGNVID / MAGNUS RAGNVID / WWW.RAGNVID.COM / KANAL 5

På söndag är det dags för Mammagalan – som hedrar och hyllar världens mammor.

Det blir en kväll med mycket värme, kärlek och glädje där vi tillsammans kan göra skillnad. 

Nu är det också klart att Peter Jöback och Mohombi uppträder på galan. 

– Jag vill stödja Läkarmissionens arbete för att mammor runtom i världen ska få det bättre, säger Peter Jöback i ett uttalande.

Så ser du galan i tv

På mors dag den 26 maj hyllar vi mammor världen över. Galan, som sänds i Kanal 5, Dplay och Expressen TV, görs till förmån för Läkarmissionens och pengarna som samlas in under kvällen kommer att gå till organisationens arbete på olika platser i världen. 

– Vi är otroligt tacksamma för alla som väljer att stötta mammor i världen, säger Lars Arrhenius, Läkarmissionens generalsekreterare. 

– Vår erfarenhet är att mammor satsar på sina barn när de får det bättre ekonomiskt. Speciellt på barnens skolgång. Det gör att hjälp till mammor blir väldigt effektivt för hela familjen och därmed hela samhället.

Lars Arrhenius, Läkarmissionens generalsekreterare (längst bak), sitter med i Expressens jury som utsett vinnarna av Stora mammapriset. Här tillsammans med de andra jurymedlemmarna Kodjo Akolor, Lina Hedlund, Bahar Pars och Atilla Yoldas. Foto: STINA STJERNKVIST

”Oerhört viktig galakväll” 

Galan direktsänds med start klockan 20 och under kvällen kommer Peter Jöback och Mohombi att uppträda. 

– Jag tackade JA på en gång när jag blev erbjuden att framträda på Mammagalan, eftersom varje gång jag får möjlighet att visa uppskattning och tacksamhet till min egen mor så tvekar jag inte en sekund. Och nu får jag chansen att sprida kärlek till Sveriges alla mammor genom tv-rutan, säger Mohombi i en kommentar. 

Peter Jöback uppträder på Mammagalan. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Även Mohombi firar mors dag genom att uppträda på Mammagalan. Foto: OLLE SPORRONG

Mammagalan kommer att bli en kväll fylld av värme, glädje och hopp för mammor världen över. 

– Det känns härligt att återigen se fram emot en varm galakväll där världens alla mammor står i centrum och ska hedras och hyllas genom gripande och innerliga reportage, artistframträdanden, Det stora mammapriset och våra fantastiska programledare Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Det är dessutom en oerhört viktig galakväll och viktigt för oss att vara med och göra skillnad för världens alla mödrar, säger Anne Appelberg, exekutive producent för Mammagalan Discovery Networks Sweden.

BANGLADESH. Läkarmissionen arbetar för att förändra kvinnornas situation långsiktigt, med lokala spargrupper, mikrolån och utbildning. Ambia Khatun fick gå en sömnadskurs och nu har hon ett eget skrädderi som ger familjen en stadig inkomst. Foto: Hans-Jörgen Ramstedt 

Expressen delar ut pris 

Under galan delar Expressen ut Stora Mammapriset till två vinnare som gjort något extra för någon eller några andra som behöver det. De sex nominerade kandidaterna presenteras i Expressen mellan den 20 och 25 maj. 

– Det finns jättemånga mammor som förtjänar att hyllas där ute – så juryn har inte något enkelt arbete med att utse två vinnare. Stora Mammapriset är förstås ett pris till våra vinnare – men priset syftar också till att lyfta fram alla mammor som gör ett jätteviktigt jobb både i det stora och i det lilla och vi är jättestolta över att få dela ut vårt pris i det här sammanhanget, säger Bella Levy, tv-chef på Expressen. 

HJÄLP MAMMOR I UTSATTHET

Mammor har en nyckelroll när det kommer till hållbar förändring. En stark och självständig mamma är det bästa stöd ett barn kan ha. När en mamma får utbildning och kan försörja sig satsar hon på barnen och därmed också på framtiden. Vill du hjälpa mammor i utsatthet att förändra framtiden för sig och sina barn? Bli månadsgivare hos Läkarmissionen! Gå in på lakarmissionen.se/mamma