Expressens organisation

Foto: OLLE SPORRONG

Vd för Expressen är Anders Eriksson, styrelseordförande är Tomas Franzén och chefredaktör och ansvarig utgivare är Klas Granström. Klas Granström är också affärsområdeschef för Expressen Lifestyle.

Expressen, Expressens sydsvenska edition Kvällsposten och Expressens västsvenska edition GT ingår i Bonnier News, som är en del av Bonnier Group. 

Bonnier News omfattar även bland andra Dagens Nyheter, Expressen, Dagens industri, Bonnier News Local, Bonnier Business Media, Bonnier News Lifestyle, och tryckerikoncernen Bold Printing.

Som ett av Sveriges ledande mediehus når vi tillsammans över tre miljoner läsare varje dag.

Familjen Bonnier, som har en lång tradition som publicister av både tidningar och böcker, värnar om yttrandefrihet och mångfald. Här kan du läsa mer om Bonniers publicistiska vision: https://www.bonnier.com/sv/page/publicistisk-vision 


Expressens redaktionsledning

Pressbilder finns HÄR.

Klas Granström, chefredaktör och ansvarig utgivare, och affärsområdeschef Expressen Lifestyle

Christer El-Mochantaf, chefredaktör GT

Maria Rydhagen, chefredaktör Kvällsposten

Karin Olsson, ställföreträdande ansvarig utgivare, kulturchef

Lina Modin, administrativ redaktionschef

Magnus Alselind, redaktionschef nyheter & sport

Karin Skogh, chef digital publicering

Mattias Lundell, editionschef Expressen.se

Bella Levy, chef Expressen TV

Johanna Odlander, chef Premium

Josefina Rickardt, chef läsarintäkter Expressen Lifestyle och marknadschef Expressen

Emma Malmlöf, chef Ung målgrupp

Christian Holmén, chef grävgruppen

Christofer Brask, samhälls- och politikchef

Anna-Clara Welander, affärschef Lifestyle/Bonnier Magazines & Brands


GT

GT är en edition av Expressen med fokus på regionalt innehåll och har huvudredaktion i Göteborg. GT är marknadsledande bland kvällstidningarna i Västsverige. Chefredaktör för GT är Christer El-Mochantaf och Klas Granström är ansvarig utgivare. Läs mer om GT HÄR.


Kvällsposten

Kvällsposten är en edition av Expressen med fokus på regionalt innehåll och har huvudredaktion i Malmö. Kvällsposten är marknadsledande bland kvällstidningarna i Sydsverige. Kvällspostens chefredaktör är Maria Rydhagen, och Klas Granström är ansvarig utgivare. Läs ner om Kvällsposten HÄR.

Expressen annons

https://annons.expressen.se/sv-se/contact


Bonnier Group

Styrelse: https://www.bonnier.com/sv/page/pressbilder 

Tidigare Bonnier AB har den 1 januari 2019 förts samman med Bonnier Holding i ett mindre moderbolag, med Erik Haegerstrand som vd: Bonnier Group. Bonnier Group samlar samtliga Bonnier verksamheter. Styrelseordförande är Bengt Braun.

Carl-Johan Bonnier, nuvarande styrelseordförande i Bonnier AB, kvarstår som ordförande i ägarstyrelsen, och som talesperson för delägarna.

Inom Bonnier Group finns förutom Bonnier News: Adlibrisgruppen, Bonnier Books, Bonnier Corp (US), Bonnier Publications (DK), Bonnier Ventures, SF Studios, Boninvest och Bonnier Fastigheter.