Här är vår organisation

Publicerad

Expressen, Expressens sydsvenska edition Kvällsposten och Expressens västsvenska edition GT ingår i Bonnier News, som ägs av Bonnier AB.

Familjen Bonnier, som har en lång tradition som publicister av både tidningar och böcker, värnar om yttrandefrihet och mångfald.

Inom Bonnier News finns även Dagens Industri, Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan och Dagens Nyheter. Dessutom ingår TV4, Adlibris och SF Studios.

Vd för Expressen är Anders Eriksson, styrelseordförande är Tomas Franzén och chefredaktör och ansvarig utgivare är Thomas Mattsson.  

 

Redaktionsledning 

Pressbilder finns HÄR. I Expressens redaktionsledning ingår:  

Thomas Mattsson, chefredaktör

Katrin Säfström, chefredaktör Kvällsposten

Sofia Dahlström, chefredaktör GT

Karin Olsson, ställföreträdande ansvarig utgivare

Lina Modin, administrativ redaktionschef

Magnus Alselind, redaktionschef nyheter & sport

Klas Granström, redaktionschef digitala medier

Anna-Clara Welander, chef Expressen magasin

Karin Skogh, chef digital publicering

Mattias Lundell, editionschef Expressen.se

Bella Levy, chef Expressen TV

Johanna Odlander, editionschef sociala medier

Lotta Cramne, projektledare och redaktionssekreterare

 

 

Vem är GT:s chefredaktör?  

GT är en edition av Expressen med fokus på regionalt innehåll och har huvudredaktion i Göteborg. GT är marknadsledande bland kvällstidningarna i Västsverige. Chefredaktör för GT är Sofia Dahlström och Thomas Mattsson är ansvarig utgivare.  

 

Vem är Kvällspostens chefredaktör?   

Kvällsposten är en edition av Expressen med fokus på regionalt innehåll och har huvudredaktion i Malmö. Kvällsposten är marknadsledande bland kvällstidningarna i Sydsverige. Kvällspostens chefredaktör är Katrin Säfström och Thomas Mattsson är ansvarig utgivare.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag