Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Foto: ANNA-KARIN NILSSONExpressens chefredaktör Thomas Mattsson. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
I och med det nya avtalet startar också Expressen en ny sportkanal som sänder dygnet runt från de olympiska spelen i Sydkorea. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNI och med det nya avtalet startar också Expressen en ny sportkanal som sänder dygnet runt från de olympiska spelen i Sydkorea. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
I och med det nya avtalet startar också Expressen en ny sportkanal som sänder dygnet runt från de olympiska spelen i Sydkorea. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Nytt jätteavtal för Expressen TV

Publicerad

 

Expressen har skrivit ett nytt avtal med tv-distributörerna Com Hem och Boxer.

Samtidigt lanserar Expressens nya kanal SportExpressen TV – som sänder från OS i Sydkorea helt gratis.

– Vår ambition är att fortsätta att utveckla framtidens nyhets-tv och då är en ökad sportsatsning naturlig när det stundar vinter-OS, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.

 

SE SÄNDNINGARNA FRÅN OS HÄR! 

Expressen ingår ett nytt partnerskap med tv-distributörerna Com Hem och Boxer. Avtalet är skrivet på 1,5 år.

Expressens nyhetskanal Expressen TV har funnits tillgänglig hos Com Hem sedan september förra året.

– Efter lanseringen av Expressen TV i höstas har kanalen snabbt blivit ett uppskattat inslag i vårt utbud. Det har också varit mycket inspirerande att få arbeta med en aktör utanför cirkeln av traditionella TV-kanaler, säger Simon Gate, innehållschef på Com Hem och Boxer. 

Simon Gate, innehållschef på Com Hem och Boxer.Foto: AXEL ÖBERG

Tar nästa steg

I och med det nya avtalet tar Expressens tv-satsning nästa steg. Redan nu samarbetar man med marknadsledare som CNN och Dagens industri.

Bella Levy, chef för Expressen TV, ser framemot den nya satsningen och är stolt över hur väl tv-publiken tagit emot Expressen TV.

– Det är naturligtvis jätteroligt att vi blir kvar i Com Hems utbud under så lång tid framöver. Vi når dels ut till deras stora publik på en stark kanalplats och vi får samtidigt ett kvitto på att det innehåll vi levererar tagits emot så pass bra av broadcastpubliken. Vi jobbar hela tiden stenhårt för att Expressen TV ska växa och det här är ett jättebra exempel.

Bella Levy, chef för Expressen TV.Foto: Olle Sporrong

Dygnet runt från OS

I och med det nya avtalet startar också Expressen en ny sportkanal som sänder dygnet runt från de olympiska spelen i Sydkorea. Nya sportkanalen finns att hitta på Expressens alla plattformar och finns även för alla Com Hem:s 655 000 digital-tvkunder och Boxers 443 000 kunder via Boxer Play. 

Expressen har bevakat alla OS sedan 1948.

– Det här är första gången som vi sänder en hel sportkanal, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.

– Vi är otroligt glada att vi kan frivisa Expressens TV:s nya sportsatsning till både Com Hems och Boxers alla kunder under OS. Jag är övertygad om att våra kunder kommer uppskatta att få snabba nyhets- och sportuppdateringar från en av landets tyngsta mediehus under spelen i Sydkorea, säger Simon Gate. 

 

Så hittar du SportExpressen TV

COM HEM KANALPLATS 43

Expressen TV finns på kanalplats 43 hos Com Hem för kunder med paket Guld.

 

COM HEM KANALPLATS 18

SportExpressen TV kommer under frivisningstiden att finnas på plats 18. 

 

BOXER

Boxers kunder kan ladda ner Boxer Play på AppStore eller Google Play och logga in med sina kunduppgifter. 

 

APPLE TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen

 

SAMSUNG SMART-TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen

 

EXPRESSEN

Expressens desktop-, mobil-sajter och appar visar nyhetskanalen

 

FLYGPLATSER

På bland annat Arlanda, Landvetter och Sturup kan du se 

nyhetsuppdateringar från både Expressen TV och Di TV

 

På tåget mellan Stockholm C och Arlanda visas nyhetsuppdateringar från Expressen TV och Di TV

 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag