Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya satsningen i Di TV – med fokus på hållbarhet

”Tanken är att folk ska få en bättre förståelse för hur företagen jobbar för att skapa en mer hållbar verksamhet”, säger Alexandra Li Letterfors, programledare och redaktör. Foto: Di TV
”Nu lanserar vi ett nytt format med ett ämne som är i tiden och som engagerar enormt just nu.”, säger tv-chefen Bella Levy. Foto: Olle Sporrong
”Tanken är att folk ska få en bättre förståelse för hur företagen jobbar för att skapa en mer hållbar verksamhet”, säger Alexandra Li Letterfors, programledare och redaktör. Foto: Di TV

Nu kommer ”Hållbarhet” i Di TV – ett nytt lunchprogram som sätter fokus på näringslivets kanske hetaste fråga just nu.

I premiäravsnittet besöker vi det världsunika pilotprojektet för fossilfritt stål i Luleå.

– Tanken är att folk ska få en bättre förståelse för hur företagen jobbar för att skapa en mer hållbar verksamhet, säger Alexandra Li Letterfors, programledare och redaktör.

Hållbarhet står högt på agendan för svenska företag. Konsumenters krav på hållbara alternativ ökar samtidigt som regeringen öppnat upp för exempelvis gröna obligationer. Detta uppmärksammas i nya programmet ”Hållbarhet” i Di TV, ett samarbete mellan Dagens industri och Expressen TV.

Premiären av ”Hållbarhet” tittar närmare på hur hållbart bankerna investerar och pratar hållbarhetsutmaningar med VD:arna för Electrolux och Billerud-Korsnäs.

Breddar utbudet

Det blir också reportage från Luleå där det pågår ett projekt för att byta ut fabriksutsläpp från miljöskadligt koldioxid till vätgas. Runt 2035 tros den nya metoden kunna användas.

– Järn- och stålindustrin står i dag för cirka tio procent av Sveriges totala CO2-utsläpp. När den här processen är på plats kommer de utsläppen försvinna och ersättas av vattenånga, säger Mårten Görnerup, vd för Hybrit som ägs av LKAB, SSAB och Vattenfall.

– Di TV breddar ständigt sitt utbud. Ett exempel är förra veckans maratonsändning kring Swedbank, som lockade ett mycket stort antal tittare. Vi levererade högkvalitativt innehåll, analyser och intressanta intervjuer, både via vår studio i Stockholm och från vår studio på plats utanför stämman. Nu lanserar vi ett nytt format med ett ämne som är i tiden och som engagerar enormt just nu, säger Bella Levy, chef Expressen TV.

”Hållbarhet” har premiär kl 11.30 och går att se i efterhand på Di.se och Expressen.se.