Foto: Ylwa Yngvesson
 Foto: Ylwa Yngvesson

Nu söker vi Sveriges bästa sommarvikarier

Publicerad

Expressen fortsätter att utvecklas i rasande fart, både på papper, webb och mobilt.

Vi har det senaste året varit nyhetsledande och har två år i rad belönats vid ansedda Inma Awards.

På nätet storsatsar vi på direktsänd webb-tv, i SPORT-Expressen får läsarna fler sportsidor och bredare sportbevakning än hos konkurrenten.

På nyhetssidorna förenas den snabba nyhetsrapporteringen med dagliga fördjupningsreportage.

På Expressen Magasin gör vi förutom de ordinarie veckomagasinen så kallade oneshots, tillsammans närmare 400 utgåvor.

Nu söker vi Sveriges bästa sommarvikarier till Sveriges roligaste jobb på Expressen i Stockholm, på GT i Göteborg och Kvällsposten i Malmö.

REPORTRAR: Till nyhetsredaktionerna, sporten, nöje och oneshots. Du skriver rakt, smart, personligt och är noggrann, allmänbildad, envis och snabb. Du måste ha grundlig erfarenhet av arbete på annan redaktion och goda vitsord.

 

REDIGERARE: Vi behöver både nyhets- och sportredigerare med erfarenhet från kvälls- och nattarbete med snabb nyhetspuls. Vi jobbar i InDesign. Vikariat endast i Stockholm.

Våra magasin, både veckomagasinen och one-shots, går för högtryck på sommaren.

Där behöver vi dig som har god formkänsla och gärna erfarenhet från tidskriftsbranschen. Vi jobbar i InDesign. Flera vikariat på sporten och nyheterna börjar redan under våren, vänta inte till sista ansökningsdagen utan sök direkt!

 

Expressen.se/GT.se/KvP.se: Vi söker nyhets-, sport-, nöjes- feature- och mobilredaktörer samt reportrar. Du bör ha erfarenhet av tidigare arbete på större nyhetsredaktion. Vi jobbar i Newspilot och Episerver.

 

TV: Som tv-reporter bör du vara snabb och stresstålig och kunna hantera kamera och redigering. Vi arbetar ofta i enmansteam och sänder mycket live från fältet. Som webb-tv-redaktör bör du kunna redigera inslag och ha erfarenhet av webbpublicering. Kunskaper i Final cut och Episerver är meriterande.

 

FOTOGRAFER: Du är en rutinerad fotograf som tänker journalistiskt och kan arbeta både med nyheter, sport och feature i kvällstidningstempo. Erfarenhet av att jobba med rörlig bild är en merit.

 

BILDREDAKTÖRER: Du måste ha lång erfarenhet från liknande arbete på annan tidning eller nyhetsbyrå. Vikariat endast i Stockholm.

 

BILDHANTERARE: Du har stor vana vid arbete med digital bildhantering. Vi jobbar i Macmiljö med Photoshop. Vikariat endast i Stockholm.

 

TECKNARE/NYHETSGRAFIKER: Du har jobbat med nyhets- och informationsgrafik tidigare. Du har bred erfarenhet av Illustrator CS, Photoshop CS och är van att arbeta under tidspress. Du jobbar sena kvällar och helger. Vikariat endast i Stockholm.

Ansökningarna för jobben i Stockholm hanteras av Marieberg Media.

 

VI SVARAR PÅ DINA FRÅGOR:

Tobias Hellström, verksamhetschef, Marieberg Media,
tobias.hellstrom@mariebergmedia.se

Mari-Louise Pettersson, personalchef Marieberg Media,
mari-louise.pettersson@mariebergmedia.se

Eva Sigemo, personalredaktör
eva.sigemo@expressen.se

Anna Rastner, redaktionschef Digitala Medier,
anna.rastner@expressen.se

Anders Wahlund, editionschef Expressen TV,
anders.wahlund@expressen.se

Joakim Svensson, ansvarig mobilt,
joakim.svensson@expressen.se

Per Kagrell, bildchef,
per.kagrell@expressen.se

Helén Rasmusen, tecknare- och infografik-chef,
helen.rasmusen@expressen.se

Niklas Wennergren och Olle Fors, klubbordförande, besvarar fackliga frågor,
mm.facket@gmail.com och olle.fors@expressen.se

Björn Lindsten, redaktionschef på GT,
bjorn.lindsten@gt.se

Susanne Lindén, redaktionschef på Kvällsposten,
susanne.linden@kvp.se

Gunnar Ohlson (Göteborg) och Eva Sternäng (Malmö) besvarar fackliga frågor,
gunnar.ohlson@gt.se och eva.sternang@kvp.se

SKICKA ANSÖKAN:

Vi vill ha ansökan med personligt brev, cv, referenser och arbetsprover senast tisdagen den 28 februari.
För vikariaten i Stockholm: mejla till jobb@expressen.se
För vikariaten i Göteborg: mejla till jobb@gt.se
För vikariaten i Malmö: mejla till jobb@kvp.se

OBS!

Fredagen den 29 mars är visserligen sista ansökningsdag, men skicka gärna din ansökan tidigare. Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande. Även du som sökt jobb hos oss förut och inte fått napp – ge inte upp! Våra behov skiftar från år till år och du har säkert skaffat dig ny nyttig erfarenhet sedan senast.

Expressen redaktionen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag