Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu smäller det – missa inte festen i Expressen TV

Snackisar, stämning och uppsnack. Ellinor Svensson och ”Fab Freddie” rapporterar allt från första deltävlingen av Melodifestivalen som går av stapeln i Göteborg på lördag. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Nu är det dags!

På lördag drar årets Melodifestivalen i gång med deltävling i Göteborg.

Expressen TV:s Festivalstudion kommer bevaka allt inför, under och efter tävlingen.

– Oj vad roligt detta ska bli. Att förra årets sidekick ska följa med oss till alla städer är otroligt kul. Och först ut är Scandinavium och Göteborg, säger programledaren Ellinor Svensson.

I morgon är det dags för den första deltävlingen i årets Melodifestivalen. Expressen TV är på plats i Göteborg för att fånga de senaste snackisarna och kvällens stämning – och ge dig som tittare allt inför, under och efter deltävlingen.

Precis som förra året kommer Expressens nöjesreporter Ellinor Svensson att rapportera live från arenorna och livekommentera bidragen i Expressen TV:s format Festivalstudion.

”Fab Freddie” och Ellinor Svensson guidar tittarna i Festivalstudion i Expressen TV. Foto: Expressen TV

Vid sin sida har hon varje vecka fjolårets sidekick i SVT: Fredrik ”Fab Freddie” Svensson. Tillsammans kommer de guida tittarna genom den 1,5 timmes långa tävlingen och därefter får du som tittare följa med till efterfesten där Ellinor Svensson kommer befinna sig.

– ”Fab Freddie” kommer att bjuda på glitter och dessutom berätta ALLT han inte fick förra året. Vad som händer bakom kulisserna och vad han egentligen tycker om showen, utlovar Ellinor Svensson.

Intervjuer med alla artister, inte minst Anna Bergendahl, kommer att gå att titta på Expressens sajt och app.

”Härligt snack i studion”

Utöver Expressen TV:s livebevakning av tävlingen kommer intervjuer med alla artister och programledare kunna ses här på Expressen.se.

– Det är kul och bra att vi fortsätter att utveckla ”Festivalstudion” i samband med att vi bevakar Melodifestivalen. Vi är också glada över att vår nöjesstjärna Ellinor Svensson återigen är programledare för formatet. Att ”Fab Freddie” hakar på i år är en fin bonus som vi gläds över, det kommer att blir härligt snack i studion på plats, och massor av intervjuer, roliga klipp och häng bakom kulisserna.

Under veckan får du veta allt du behöver och vill veta om Melodifestivalen på Expressen TV. På torsdagen sände Expressen TV deltagarnas pressträff direkt från Göteborg. Foto: Expressen TV

 

Så sänder Expressen TV om Melodifestivalen

Torsdagar:

Expressen TV sänder artisternas presskonferenser vid varje deltävling och programledaren Ellinor Svensson rapporterar kontinuerligt live i Expressen TV:s livesändning, som sänds varje dag året om mellan klockan 06.00 och 24.00. Intervjuer med samtliga artister kan också ses här på Expressen.se.

Fredagar:

Ellinor Svensson bevakar artisternas genrep och rapporterar i Expressen TV:s livesändning. Intervjuer med artister och programledare kan ses på Expressen.se.

Lördagar:

Med start klockan 19.30 kommer Ellinor Svensson och "Fab Freddie" vara på plats på arenan där deltävlingen äger rum. Under själva tävlingen livekommenterar Ellinor och Fredrik bidragen i Expressen TV: Festivalstudion. När tävlingen är slut får du som tittare hänga med in på efterfesten där samtliga deltagare intervjuas. Flera andra experter, såsom Expressens nöjeskrönikör Maria Brander ger sin analys av kvällens tävling.

 

Så ser du Expressen TV

Ladda ner Expressens app gratis.

Expressen

Expressens desktop-, mobilsajter och appar visar nyhetskanalen.

Apple TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen.

På Arlanda och åtta andra flygplatser kan du titta på Expressen TV medan du väntar på din flight. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

9 flygplatser

På bland annat Arlanda, Landvetter och Sturup kan du se nyhetsuppdateringar från både Expressen TV och Di TV.

Arlanda Express

På tåget mellan Stockholm C och Arlanda visar nyhetsuppdateringar från Expressen TV och Di TV.

Boxer

Om du har Boxer som operatör kan du se Expressen TV via smartboxen som är uppkopplad mot internet, samt, snart, Boxer TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Boxer Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

Comhem

Landets största tv-operatör distribuerar nu Expressen TV i alla digitala tv-boxar som klarar HD som Comhems gamla tv-boxar, Tivo-boxen samt Com Hem TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Com Hem Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

TV på bussen och på tåget

Genom ett samarbete med Colibri Gruppen visas Expressen TV och Di TV på bussar och tåg hos Västtrafik, Skånetrafiken och Norrtåg. Expressens samarbete med Geosignage gör att du kan se Expressen TV och Di TV ombord på Karlstadsbuss.