Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu blir Expressen gränslöst omtalad

OMTALAT UTOMLANDS. Berit Bretschneider, Oda Fjeldstad, Yasemin Celebi och Cathrine Sandberg sköter Expressens tre nya internationella sajter.
Foto: Anna-Karin Nilsson

Nu finns Omtalat.nu i fyra länder!

I går lanserades Expressens succésajt i Norge, Turkiet och Tyskland.

- Vi är extremt ödmjuka inför det faktum att vi startar sajter på nya marknader, bara för att Omtalat.nu är större än Lajkat.se i Sverige så betyder ju inte det att Omsnakket.no blir störst i Norge, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

I slutet av juli i år startade Expressen den nya viralsajten Omtalat.nu.

På kort tid har den växt till att bli en av Sveriges största sajter och har haft en stabil publik på över en miljon unika webbläsare i mobilen och en halv miljon unika webbläsare på desktop.

Knappt fyra månader senare tar vi steget ut i Europa.

I går lanserades tre nya sajter: Omsnakket.no i Norge, Superschnack.de i Tyskland och Begenmek.com i Turkiet.

"Norge ett givet val"

- Vi tycker att vi byggt upp en så bra organisation för att ta fram det här materialet, så när vår sportchef Anders Nettelbladt kläckte idén om en utlandssatsning kände vi direkt att vi ville göra ett försök på flera marknader, säger Dan Edström, chef för sociala medier på Expressen.

- Norge var ett givet val, med tanke på den nära relationen mellan våra länder. Tyskland och Turkiet är två stora och spännande marknader med många aktiva användare i sociala medier, fortsätter han.

Turkiskt engagemang

Sajterna kommer att skötas från Stockholm av redaktörer från respektive land.

Oda Fjeldstad tar hand om Omsnakket.no, Yasemin Celebi är redaktör för Begenmek.com och Berit Bretschneider tar hand om Superschnack.de.

- Jag tycker att det är jättespännande att vi kan nå Turkiet från Sverige. Att världen har blivit så liten i och med att vi kan göra det via sociala medier. Det tycker jag är häftigt, säger Yasemin Celebi.

- Det är kul också med det stora engagemang vi sett i Turkiet bara under den första dagen, fortsätter hon.