Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu blir Adrianna Pavlica Expressens reporter i USA

Adrianna Pavlica, 33, är Expressens nya USA-reporter.
Expressens utrikeschef Emma Boëthius är glad över värvningen av Adrianna Pavlica.
Foto: OLLE SPORRONG
Det nya året inleddes med kaos – när Trumps uppretade anhängare stormade Kapitolium.
Foto: KENT NISHIMURA / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

Adrianna Pavlica, 33, är Expressens nya reporter i USA, med start i vår.

Hon kommer att rapportera löpande om nyhetshändelser i landet – men även skildra samhället genom fördjupande reportage.

Nyhetstrycket har varit stort kring USA sedan Joe Biden vann valet över den sittande presidenten Donald Trump. Det nya året inleddes med kaos – när Trumps uppretade anhängare stormade Kapitolium. Nu har Joe Biden tagit över som president. Men oron i landet finns kvar. 

Expressens USA-reporter Adrianna Pavlica kommer att berätta om den pågående utvecklingen:

– Jag ser fram emot att ta med läsarna och tittarna bortom maktens korridorer i Washington DC och berätta om mänskliga öden och ämnen som engagerar och överraskar, säger hon.

Adrianna Pavlica – Expressens nya reporter i USA

Adrianna Pavlica kommer att ha sin bas i New York. Hon har tidigare jobbat som reporter och nyhetschef på Expressens västsvenska edition GT och som grävreporter på Göteborgs-Posten.

– För mig är det viktigt att inte bara rapportera snabba nyheter utan också granska och nyansera. USA är ett väldigt splittrat land just nu och det är intressant att titta på det som delar eller förenar, exempelvis klimatfrågan.

Expressens utrikeschef Emma Boëthius:

– Adrianna är en driven och skicklig reporter med stor energi. Hon är van vid journalistik som går på djupet, vilket kommer att vara särskilt värdefullt för oss när vi nu vill skildra den fortsatta samhällsutvecklingen i USA.