Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisah Silfwer granskar mäns våld mot kvinnor

Lisah Slifwer möter har premiär måndag 9 juli i Expressen TV.
Lisah Silfwer, programledare.

Mäns våld mot kvinnor är ett stort samhällsproblem.

Hundratals kvinnor lever på flykt från sina våldsamma män, många kvinnor och barn utsätts för sexuellt våld.

I en serie på tio program i Expressen TV möter Brottscentralens programledare Lisah Silfwer brottsoffer, kriminologer, advokater och politiker för att belysa frågan.

Varför dominerar män brottsstatistiken? Hur ser situationen ut för de kvinnor som fallit offer för mäns våld?

Brottscentralens programledare Lisah Silfwer träffar kvinnor på flykt, forskare, jurister, poliser och feministiska debattörer i en serie på tio program i Expressen TV  för att försöka få svar på dessa frågor.

– Det har varit många starka möten. Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt samhällsproblem som berör oss alla. Med fördjupande journalistik av det här slaget vill vi komplettera vår löpande bevakning av kriminalnyheter, säger Lisah Silfwer.

– I Brottscentralen har vi ofta rapporterat om mäns våld mot kvinnor. Många av dessa historier har berört mig både som kvinna och journalist. Jag hoppas att mina intervjuer ska ge en djupare förståelse för de trakasserier som nästan halva befolkningen någon gång har utsatts för, säger hon.

 

"Jag hoppas att mina intervjuer ska ge en djupare förståelse för de trakasserier som nästan halva befolkningen någon gång har utsatts för", säger Lisah Silfwer om den nya satsningen.

 

Utsattes för syraattack

I programmen talar Lisah Silfwer med brottsoffer och experter om våld i nära relationer, samtyckeslagstiftning, hederskultur och mycket annat.

Hon möter Maria Rashidi, ett av många offer för hedersvåld, i en intervju om livet efter den syraattack hon utsattes för.  

I programserien intervjuas bland andra Zozan Inci, avgående ordförande i ROKS, i en intervju om kvinnor som tvingas söka skydd från sina män, Nina Rung, kriminolog och debattör, om forskningen kring det sexuella våldet mot kvinnor och barn, och Lena Hallengren, jämställdhetsminister (S), om vad politikerna gör för att minska mäns våld emot kvinnor.

– Temat för serien är ständigt aktuellt, och vi vet att intresset är stort för att vi ska bevaka de områden som handlar om kvinnors utsatthet, inte minst hos våra många kvinnliga läsare och tittare, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!