Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kundservice Expressen Premium

Behöver du hjälp med något som rör din prenumeration på Expressen Premium? 

Kontakta vår kundservice!

Där kan du även få hjälp med Expressens appar eller e-tidningen.

Här nedanför hittar du också svar på vanliga frågor om Premium.

Behöver du hjälp med en Premium Max-prenumeration? Klicka HÄR!

TELEFON TILL KUNDSERVICE 

Expressen Premiums kundservice är bemannad 08.00-17.00 vardagar och hjälper dig med alla frågor som har med Expressen Premium, Expressens appar eller e-tidningen att göra. Har du andra frågor gällande Expressen kan du hitta rätt kontaktuppgifter här.

Kundservice har telefonnummer 08-738 33 40.

E-POST TILL KUNDSERVICE

Mejla till kundservice@expressen.se 

Då kundservice är bemannat vardagar 8.00-17.00 kan det ibland dröja innan du får svar på ditt mejl.

KLARNAS KUNDSERVICE FÖR EXPRESSEN PREMIUM

Gäller ditt ärende betalningen för Premium, till exempel om du har frågor om en faktura, så ska du kontakta Klarnas kundtjänst.

Du kan gå till Klarnas Kundtjänst och logga in. Då kan du chatta med Klarna. 

Du kan också ringa på 08-120 120 15.

Klarnas kundtjänst är öppen dygnet runt.

PARTNER

Ibland har Expressen Premium samarbeten med andra företag om erbjudanden. Köper du en vara eller börjar prenumerera på en tjänst som erbjuds i en sådan kampanj, är det till det aktuella företagets kundtjänst du ska vända dig för att få hjälp.

ÖVRIGA ÄRENDEN

Här hittar du alla andra kontaktuppgifter för när du vill kontakta Expressen.

VANLIG FRÅGOR OCH SVAR OM PREMIUM

Vad är Expressen Premium?

Expressen Premium är en tjänst som du prenumererar på. Du betalar en avgift varje månad för att ta del av de artiklar och tjänster som ingår i Premium.

Expressen Premium omfattar också editionerna GT och Kvällsposten.

Hur skaffar jag Premium?

I de låsta artiklarna på sajten finns en köpruta där du direkt kan påbörja ditt köp. Du kan också gå till https://www.expressen.se/premium/kampanj/standard/ för att komma i gång.

Varför kostar det pengar att läsa artiklar på Expressen nu?

En överväldigande majoritet av artiklarna som finns på Expressen, GT och Kvällsposten är gratis. De finansieras av annonser. Eftersom Expressen, GT och Kvällsposten vill kunna göra ännu mer viktig journalistik har vi valt att ta betalt för en liten del av artiklarna. Vi hoppas att det är artiklar som du känner ger dig fördjupning och hjälp i vardagen. Andra delar av Premium är tjänster som redan kostar pengar, till exempel e-tidningen du får varje dag.

Kan jag använda mitt befintliga konto på Expressen för att prenumerera?

Du kan använda samma e-postadress och lösenord för att logga in, däremot får du inte tillgång till Expressen Premiums innehåll förrän du börjat prenumerera. Prenumerationen inleds så fort du registrerat en betalningsmetod.

Kan jag läsa låsta artiklar om jag varit inloggad på Expressen tidigare?

Expressens tidigare tjänst Inloggad gav tillgång till några få exklusiva artiklar per dag. Dessa artiklar ingår nu i Expressen Premium, tillsammans med väldigt mycket mer. Som inloggad kan du i dag prenumerera på nyhetsbrev.

Vad får jag om jag loggar in på Expressen, men inte köper Premium?

Som inloggad kan du prenumerera på Expressens olika nyhetsbrev.

Varför kan jag inte längre logga in med Facebook?

När Expressen Premium lanserades tog vi bort möjligheten att logga in med Facebook. För att kunna logga in eller prenumerera behöver du skapa ett nytt konto.

Hur gör jag om jag har glömt bort mitt lösenord?

Du kan få ett nytt lösenord genom att beställa en återställning på sidan där du loggar in. Länken finns under inloggningsrutan.

BETALNING

Vad kostar Expressen Premium?

Expressen Premium kostar 89 kr/mån, med reservation för eventuella rabatter som kan förekomma i samband med att du börjar prenumerera. Om du prenumererar i appen via Apple eller Google är priset 99 kr/mån.

Hur betalar jag för Expressen Premium?

Du kan betala på tre sätt genom Klarna - med autogiro, kort eller via faktura. Betalning sker löpande en gång i månaden så länge du prenumererar.

Om du köper Premium via Expressens appar för iOS eller Android, så betalar du med den betalningslösning du registrerat i Apple Itunes Store eller Google Play Store.

Expressen Premium kortbyte: Hur gör jag om mitt kort gått ut?

Du kan enkelt uppdatera dina kortuppgifter under kontoinställningar. Så här går du till väga för att byta kort för Expressen Premium:

1. Logga in på expressen.se via ”Logga in”-knappen högst upp i sajtens högra hörn. Om du redan är inloggad, gå direkt till steg 2.

2. Klicka på Mitt konto och sedan på Kontoinställningar.

3. Klicka på Betalning och kortbyte.

4. Klicka på knappen Uppdatera betalningssätt.

5. Följ instruktionerna i betalrutan och klicka sedan på Bekräfta byte.

6. Dina uppgifter har nu uppdaterats.

Varför får jag mejl från Klarna när jag har köpt något på Expressen?

Precis som många andra företag i Sverige i dag använder sig Expressen av Klarnas tjänster för att hantera betalningar. Oavsett om du väljer direktbetalning eller faktura, så är det Klarna som hanterar den för Expressens räkning.

Vad händer om jag inte har pengar på kontot, när jag har autogiro eller om mitt kort inte fungerar?

Lugn, vi säger inte upp din prenumeration på en gång. Har inte betalningen gått igenom ger vi dig information om det och gör ett nytt försök att lösa betalningen. Om inte det sista försöket lyckas, så sägs prenumerationen upp.

PRENUMERATIONER

Kan jag prenumerera på Premium från utlandet?

Om du köper Premium i Expressens app så kan du det. Appen kan du ladda ned för iOS här eller för Android här.

Hur säger jag upp min prenumeration?

Under Kontoinställningar finns instruktioner om hur du säger upp din prenumeration och vilka villkor som gäller.

Har du köpt Premium i Expressens app hanterar du prenumerationen i inställningarna i din telefon.

Kan jag pausa min prenumeration?

Om du säger upp din prenumeration så får du behålla din inloggning. Det gör att du kan gå in på ”Mitt konto” och återaktivera en prenumeration när som helst. ”Mitt konto” hittar du högst upp till höger både i mobilen och i datorn när du är inloggad.

Kan jag dela med mig av min prenumeration?

Användandet av prenumerationen regleras av våra prenumerationsvillkor som du hittar här.

Kort sammanfattat: Du får använda samma inloggning i de telefoner, surfplattor och datorer som ingår i ditt hushåll, men inte sprida dina inloggningsuppgifter. Du får inte använda din prenumeration för kommersiella syften.

Som prenumerant kan du bjuda in upp till tre användare som då kan skapa ett eget konto med Premium, och får på så sätt tillgång till Premiuminnehåll så länge din prenumeration är aktiv. För att bjuda in användare går du till ”Kontoinställningar” i menyn, och väljer sedan ”Hantera prenumeration” – eller klicka HÄR.

Vilka villkor gäller för mig som prenumerant?

Prenumerationsvillkoren hittar du här. 

Användarvillkor för inloggade användare finns här. 

Om du köpt din prenumeration i Apple App Store eller Google Play Store har du ingått ett avtal med Apple eller Google och vi hänvisar till deras prenumerationsvillkor.

Finns det någon bindningstid?

Det finns ingen bindningstid, men du måste säga upp din prenumeration senast 48 timmar innan den förlängs.

INLOGGNING

Hur fungerar den gemensamma inloggningen för Expressen och DN?

Från och med den 21 november 2022 har du som prenumerant samma inloggningsuppgifter på både Expressen och Dagens Nyheter. Det kommer fortfarande att vara två olika prenumerationer, men du loggar in med samma lösenord och mejladress på båda tidningarna.

Vad händer om jag haft olika lösenord till mitt konto på DN respektive Expressen?

Om du tidigare haft olika lösenord för respektive tidning får du automatiskt något av dessa lösenord på ditt gemensamma konto. Är du osäker på vilket lösenord som gäller kan du återställa det enkelt HÄR eller HÄR.

Vad händer om jag byter lösenordet på min ena prenumeration?

Om du byter ditt lösenord till den ena tidningen kommer även det andra lösenordet att bytas automatiskt. Du kommer från och med 21 november inte att kunna ha olika lösenord på Expressen och DN knutna till samma mejladress.

Ingår Arcy i det gemensamma inloggningssystemet?

Ja, även konton på Arcy ingår.

EXPRESSENS APPAR och E-TIDNINGEN

Hur läser jag Premium i Expressens appar?

Du loggar in med ditt Expressenkonto. Gör så här för att logga in: 1. Klicka på ikonen Meny längst ned till höger. 2. Välj “Profil”. 3. Ange e-postadress och lösenord. Du måste ha en aktiv prenumeration för att få tillgång till Premium. 

Hur kan jag ta del av E-tidningen?

E-tidningen, eller pdf-tidningen som den ibland kallas, hittar du här.  

Du kan också läsa den i appen Expressen Tidning. Som Premium-prenumerant kan du logga in i Expressen Tidning med ditt användarnamn och lösenord. Du behöver inte göra en extra betalning i appen om du redan har Premium.

Appen hittar du här för iOS och här för Android.

Jag har redan köpt en prenumeration på Expressens e-tidning – får jag tillgång till Premium under tiden som den är i gång?

För att det ska funka behöver du göra om din prenumeration på e-tidningen till en Premium-prenumeration. Det gör du enklast genom att säga upp din befintliga prenumeration och därefter teckna en ny Premium-prenumeration. För att övergången inte ska bli kostsam för dig, är den första månaden av Premium kostnadsfri. Får du problem med detta, kontakta kundservice.


PRENUMERATIONER PÅ MAGASIN

Får jag tillgång till Expressen Premium om jag prenumererar på ett av Expressens magasin?

Nej, Expressen Premium och prenumerationerna på Expressens magasin är inte sammankopplade. 

Du som prenumererar på amelia, Allt om Mat, mama eller Teknikens värld får dock Expressen Premium helt gratis. För att kunna logga in behöver du byta lösenord – det kan du göra HÄR.

Hur får jag hjälp med min prenumeration på ett av Expressens magasin? 

All information om Expressens magasin och deras prenumerationer finns HÄR.

PERSONUPPGIFTER

Hur beställer jag ett registerutdrag i enlighet med GDPR?

För att begära ett registerutdrag besöker du Bonnier News integritetscenter, välj ”Hantera Personuppgifter”. Vi hanterar din begäran så snabbt vi kan och senast inom 30 dagar.

Hur får jag ett konto raderat

För att begära att radera ditt konto besöker du Bonnier News integritetscenter, välj ”Hantera Personuppgifter”. Vi hanterar din begäran så snabbt vi kan och senast inom 30 dagar.

Jag vill inte ha nyhetsbrev – hur blir jag av med dem?

Längst ned i alla våra nyhetsbrev finns länken “Avregistrera”. Klicka på den så tas din adress bort från sändlistan till det nyhetsbrevet.

Kan jag logga in på andra sajter med samma inloggningsuppgifter?

Nej, du kommer inte åt låsta artiklar och tjänster på andra Bonnier News-sajter med en prenumeration på Expressen Premium.