Ta chansen – bli Google-praktikant på Expressen

Mathilda Kennett, 22, var förra årets Google-praktikant på Expressen: ”Det var väldigt kul och lärorikt.”
Foto: OLLE SPORRONG & PRIVAT

Se hit du som är student inom tech, design, kommunikation eller journalistik! Nu söker vi dig som vill utmana dig själv och bli Google-praktikant på Expressen.

Under åtta veckor i sommar får du chans att jobba med spännande projekt på Expressen. 

– Jag kände att jag fick mycket ansvar på en gång och att tilliten till mina förmågor att göra ett bra jobb var stor. Det kändes roligt och motiverande, säger Mathilda Kennett, 22, som var Google-praktikant hos Expressen i fjol.


SKICKA IN DIN ANSÖKAN HÄR! 

För femte året i rad kan Expressen erbjuda en betald praktikplats via Google News Initiative Fellowship. Är du student eller nyligen examinerad inom inom journalistik, kommunikation, tech, dataanalys, design eller motsvarande ska du inte vänta med att söka!

Som Google-praktikant får du jobba i korsfunktionella team med spännande initiativ och projekt för att bidra till att utveckla och stärka journalistiken, berättandet och affären. Här får du chansen att lära dig massor av nya saker och vara med och påverka produkter med enorm räckvidd – över 5,6 miljoner svenskar väljer varje vecka Expressen som sin digitala nyhetskälla. 

”Kändes motiverande”

År 2020 var Mathilda Kennett, 22, Google-praktikant på Expressen. Hon studerar medier, kommunikation och PR på Örebro universitet och tillbringade sina åtta veckor på tre olika avdelningar: Redaktionell utveckling, Ung målgrupps-redaktionen och Expressen Premium.

– Det var väldigt kul och lärorikt, jag lärde mig mycket om hur det fungerar att jobba i olika team, på avdelningar med olika perspektiv och om nyhetsvärdering. Mest av allt lärde jag mig av att presentera mina idéer, att hålla presentationer inför olika grupper och att bli bekväm i det. Det var ganska nya situationer för mig och jag har sedan dess haft stor nytta av dessa lärdomar. 

Mathilda Kennett arbetade bland annat med studenterbjudande för Expressen Premium, målgruppsutveckling samt kommunikation i sociala medier. Att arbetet till största del skedde på distans var ingen nackdel. 

– Det löste sig väldigt bra digitalt, jag hade nära kontakt med handledare varje dag och allt var väldigt bra planerat. Jag kände att jag fick mycket ansvar på en gång och att tilliten till mina förmågor att göra ett bra jobb var stor. Det kändes roligt och motiverande.

Bli en del av teamet 

Expressen söker dig som är nyfiken, driven och motiverad. Vi tror att du vill lära dig massor och att du kan ta ansvar för att driva initiativ framåt. 

Rollen som Google-praktikant kommer att skräddarsys utifrån vilket område du studerat. Tidigare praktikanter har studerat alltifrån journalistik och kommunikation till ux-design, industriell ekonomi och programmering.

Räkna med att bli en del av teamet direkt och hugga tag i spännande arbete redan från dag ett! 

Så funkar det

Skicka din ansökan via detta formulär.

Praktiktiden är åtta veckor och planeras in någon gång mellan juni-oktober beroende på vad som passar den sökande bäst. 

Sista ansökningsdag är den 25 april 2021 men vänta inte med att söka – Expressen behandlar ansökningarna löpande.

Praktikplatsen är betald och sker på distans och/eller på Expressens redaktion i Stockholm. Läs mer om villkoren för att söka här.