Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Jenny Madestam till Expressen TV

Publicerad

Jenny Madestam, lektor vid Södertörns högskola, kommer att lotsa Expressen TV:s tittare genom valet. 

– Jag ser fram emot att få jobba med Expressen som når ut till så många väljare och så många olika grupper av väljare, säger hon.

Statsvetaren Jenny Madestam blir ny expert i Expressen TV. Hon kommer att guida tittarna genom valåret, ge analyser och bidra till en fördjupad förståelse. 

– Det ska bli jätteroligt. Jag ser fram emot att få jobba med Expressen som når ut till så många väljare och så många olika grupper av väljare, säger hon.

Bella Levy, chef på Expressen TV, ser fram emot att samarbeta med Jenny Madestam under valåret. 

– Hon kommer att leverera snabba analyser, sätta de politiska händelserna i ett sammanhang och lotsa tittarna genom valåret på ett intressant och jättebra sätt.

Expressens politikchef Martin Ahlquist är även han mycket nöjd med värvningen. 

– Med sin statsvetenskapliga kompetens ger Jenny Madestam ytterligare tyngd och bredd till Expressen TV:s politiska bevakning. 

Har forskat på politiskt ledarskap

Jenny Madestam, som till vardag är lektor vid Södertörns högskola, har bland annat forskat om politiskt ledarskap, partiledarideal samt politikers närvaro i sociala medier. Kunskaper som hon nu alltså kommer att kunna dela med sig av till Expressen TV:s tittare. 

– Jag har stora kunskaper och insikter i hur partierna fungerar och hur ett ledarskap bör fungera och inte bör fungera, samt hur man tänker i partierna inför ett val, säger hon.

Så hur tänker partierna inför ett val som nu? 

– Det här är något man redan nu börjat grunna över. För partierna började valet egentligen redan i Almedalen. Det handlar om att försöka hitta den optimala balansen att vara det ideologiskt tydliga partiet och samtidigt nå många väljare. Man vill att det ska gå ihop, vilket är en utmaning. 

Jenny Madestam har tidigare varit återkommande expert i både SVT, TV4 och Sveriges Radio. 

 

Stor bredd inom Expressens politiksatsning

K-G Bergström

Expressens politiske kommentator var under 34 år inrikespolitisk kommentator och programledare på SVT och hade bland annat det egna tv-programmet "Rakt på med K-G Bergström". 2010 kontrakterades han av Expressen, där han skriver kommentarer om de stora politiska skeendena och medverkar i Expressen TV. 

 

Lotta Gröning

Expressens krönikör sedan 2009, som gärna skriver om sociala frågor och som inte är det minsta rädd för att sticka ut hakan. Tidigare har hon bland annat varit ledarskribent och politisk chefredaktör på Norrländska Socialdemokraten samt debattredaktör på Aftonbladet.

 

Torbjörn Nilsson 

Expressens politikskribent som varje fredag bidrar med längre läsning och politisk fördjupning om de stora skedena i svensk politik. I våras utsågs han till "Årets stilist" av tidningen Journalisten. 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag