Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jenny Madestam till Expressen TV

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Jenny Madestam, lektor vid Södertörns högskola, kommer att lotsa Expressen TV:s tittare genom valet. 

– Jag ser fram emot att få jobba med Expressen som når ut till så många väljare och så många olika grupper av väljare, säger hon.

Statsvetaren Jenny Madestam blir ny expert i Expressen TV. Hon kommer att guida tittarna genom valåret, ge analyser och bidra till en fördjupad förståelse. 

– Det ska bli jätteroligt. Jag ser fram emot att få jobba med Expressen som når ut till så många väljare och så många olika grupper av väljare, säger hon.

Bella Levy, chef på Expressen TV, ser fram emot att samarbeta med Jenny Madestam under valåret. 

– Hon kommer att leverera snabba analyser, sätta de politiska händelserna i ett sammanhang och lotsa tittarna genom valåret på ett intressant och jättebra sätt.

Expressens politikchef Martin Ahlquist är även han mycket nöjd med värvningen. 

– Med sin statsvetenskapliga kompetens ger Jenny Madestam ytterligare tyngd och bredd till Expressen TV:s politiska bevakning. 

Har forskat på politiskt ledarskap

Jenny Madestam, som till vardag är lektor vid Södertörns högskola, har bland annat forskat om politiskt ledarskap, partiledarideal samt politikers närvaro i sociala medier. Kunskaper som hon nu alltså kommer att kunna dela med sig av till Expressen TV:s tittare. 

– Jag har stora kunskaper och insikter i hur partierna fungerar och hur ett ledarskap bör fungera och inte bör fungera, samt hur man tänker i partierna inför ett val, säger hon.

Så hur tänker partierna inför ett val som nu? 

– Det här är något man redan nu börjat grunna över. För partierna började valet egentligen redan i Almedalen. Det handlar om att försöka hitta den optimala balansen att vara det ideologiskt tydliga partiet och samtidigt nå många väljare. Man vill att det ska gå ihop, vilket är en utmaning. 

Jenny Madestam har tidigare varit återkommande expert i både SVT, TV4 och Sveriges Radio. 

 

Stor bredd inom Expressens politiksatsning

K-G Bergström

Expressens politiske kommentator var under 34 år inrikespolitisk kommentator och programledare på SVT och hade bland annat det egna tv-programmet "Rakt på med K-G Bergström". 2010 kontrakterades han av Expressen, där han skriver kommentarer om de stora politiska skeendena och medverkar i Expressen TV. 

 

Lotta Gröning

Expressens krönikör sedan 2009, som gärna skriver om sociala frågor och som inte är det minsta rädd för att sticka ut hakan. Tidigare har hon bland annat varit ledarskribent och politisk chefredaktör på Norrländska Socialdemokraten samt debattredaktör på Aftonbladet.

 

Torbjörn Nilsson 

Expressens politikskribent som varje fredag bidrar med längre läsning och politisk fördjupning om de stora skedena i svensk politik. I våras utsågs han till "Årets stilist" av tidningen Journalisten. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!