Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Irena Pozar ny kolumnist i Expressen: ”Ett kvinnligt och ungt perspektiv”

Irena Pozar blir ny kolumnist i Expressen.Foto: SVEN LINDWALL

Irena Pozar blir ny kolumnist i Expressen.

 – Expressen är vassa publicister som förstår vikten av att nå kvinnor med sin journalistik, och lyckas verkligen med det. Därför är jag extra glad över att nu får bli en del av krönikörsteamet och lyfta de frågor som jag verkligen brinner för, säger Irena Pozar.

Expressen passerade nyligen Aftonbladet och blev Sveriges största nyhetssajt för kvinnor. Enligt den senaste mätningen från Kantar Sifo har Expressen en räckvidd bland kvinnor på 2 620 000 under en genomsnittlig vecka i mobilen

Dessutom bryter Expressen av mot mot en gammeldags kvällstidningsstereotyp genom att ha en majoritetsandel kvinnor – 50,3 procent – bland våra läsare.

Nu ökar satsningen mot flera målgrupper med Irena Pozar,  som nominerats till Stora journalistpriset i sin roll som chefredaktör på VeckoRevyn.

 ”Hon har gett tonårstjejernas anrika trendbibel ett nytt ansikte som granskare av såväl övergrepp som nagellack”, löd juryns motivering. 

 – Många områden som berör unga är underbevakade. Irena Pozar är en stark röst som kommer att tillföra viktiga perspektiv i debatten, men också sätta ljus på delar av samhället dit vi och andra inte riktat blickarna. Hon kommer att stärka Expressens journalistik på flera sätt, säger Magnus Alselind, redaktionschef.

”Kvinnligt och ungt perspektiv”

Irena Pozar startade sin journalistkarriär på Smålandspostens ungredaktion, har jobbat på Nyheter 24 och även på Expressen, som hon nu återvänder till som kolumnist.

 – För mig är det viktigt att på en plats utanför VeckoRevyn kunna nå ut med frågor och perspektiv som ofta saknas i mediebevakningen i dag. Jag är glad att nu få det utrymmet, och extra glad att Expressens läsare får ta del av ett kvinnligt och ungt perspektiv, säger Irena Pozar.

Kolumnister i Expressen

Expressen rekryterade nyligen Cissi Wallin som ny kolumnist. Sedan tidigare är Alex Schulman, Cecilia Hagen, Leif GW Persson, Johan Hakelius, Patrik Lundberg, Jennifer Wegerup, Atilla Yoldas, Jens Liljestrand och Lars Lindström kolumnister i Expressen.